Novih 30 parova dobilo novac za kupovinu kuća u vojvođanskim selima

Trideset bračnih parova moći će da kupi seoske kuće sa okućnicom u Vojvodini.
Ovi parovi bili su među 234 prijavljenih na konkurs Zavoda za ravnopravnost polova za kupovinu seoskih kuća, a danas su potpisali ugovore za dodelu bespovratnog novca. Ovaj konkurs sprovodi se četvrtu godinu zaredom.
 
Ugovore su uručili Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Diana Milović, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova.
 
"Ovaj konkurs promoviše strateške ciljeve Pokrajinske vlade, koji se odnose na povratak mladih na selo, razvoj ruralnih sredina u Vojvodini, ekonomsko osnaživanje žena, podmlađivanje vojvođanskih sela kroz dolazak dece i povećanje nataliteta, kao i iniciranje poboljšanja demografske strukture, kao preduslova za pokretanje privrednih aktivnosti", izjavio je Predrag Vuletić.
 
Vuletić je naglasio da je poseban značaj ovog konkursa u tome što omogućava da se kuće sa okućnicom ravnopravno uknjiže na muškarca i ženu, odnosno na bračne i vanbračne partnere.
 
Dijana Milović poručila je da vlada velika zainteresovanost za ovakve programe podrške mladim ljudima, ali i ženama koje su u manjem broju vlasnice bilo kakve nepokretnosti.
 
Predrag Vuletić na kraju je najavio da je predloženim rebalansom pokrajinskog budžeta za 2018. godinu predviđeno da se za ovaj program podrške mladima i ženama izdvoji dodatnih 30 miliona dinara za još 30 kuća sa okućnicom.
  • Gladius et anus

    12.06.2018 14:07
    Maximus
    Младим људима који желе да живе и раде на селу треба дати месечну плату, дечији додатак и све што је потребно да се наша војвођанска села сачувају. У противном, за пар година села ће се претворити у пустаре
  • Miki_NS

    11.06.2018 14:05
    Kićenje tuđim perjem
    Ne treba zaboraviti da ovaj program nije smislilo aktuelno pokrajinsko rukovodstvo, za koje čisto sumnjam da bi ikad nešto takvo smislilo, nego prethodno. Ali, naravno, sada se, po starom običaju - ovi kite tuđim perjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina