Vrbas: Na građevinsku deponiju nesavesni građani bacaju i leševe životinja

JKP "Komunalac" trenutno sanira deponiju građevinkog materijala u Vrbasu.
Uređenje ovog prostora komunalci obavljaju na osnovu rešenja inspekcije. Na rubu Ulice Milivoja Čobanskog u Vrbasu, nadomak nekadašnje fabrike "Mepol", nalazi se deponija građevinskog materijala koja se prostire na 20 hiljada kvadratnih metara. 
 
Prema rečima poslovođe u PJ "Čistoća" Mladena Pavlovića, da bi se iznivelisao teren potrebno je da buldožer radi 20 radnih sati.
 
"Već treći put ove godine uređujemo tzv. građevinsku deponiju. Svedoci smo čestog zatrpavanja ovog smetlišta, odnosno, pristupnog puta deponiji, jer pojedinci odlažu otpad na ulasku u deponiju i zakrčavaju put ka mestu namenjenom za odlaganje šuta, zemlje i ostalog građevinskog materijala. Tada naše mašine stupaju na snagu", objasnio je Pavlović.
 
Na ovom prostoru pored građevinskog, komunalci zatiču najviše komunlnog i kabastog otpada, iako se smetlište za te namene, na kojem je odlaganje smeća besplatno, nalazi na svega nekoliko stotina metara od deponije građevinskog materijala. 
 
"Ova deponija treba da se koristi isključivo za građevinski otpad kako bi se njen vek produžio. Ovako imamo problem i sa zatrpavanjem kanala za odvođenje atmosferskih voda koji se nalaze uz smetlište, pa nam to otežava i produžava posao", kaže Pavlović.
 
Na ovom prostoru neretko se zatiču i leševi uginulih životinja što prouzrokuje smrad. Poslednjih godina ovaj deo Starog Vrbasa urbanizovan je i proširen. Svako ko na ovom prostoru izruči otpad koji ne pripada građevinskom materijalu, treba da pomisli da su ovde, pored fabrika i ugostiteljskih objekata, smeštene i stambene kuće i bašte meštana, kao i da u ovom delu naselja odrastaju mališani koji imaju pravo na zdravu životnu sredinu. 
  • faf

    14.06.2018 15:55
    Ajde kad vec spomenu leseve i otpad. Sta da covek da radi po njima kad ti isped kuce auto udari nekog psa ili macku? Gde on da odnese tu mrtvu zivotinju? Jel oni uopste imaju uslugu za te stvari...

    Takodje u NS kazu nemojte da bacate gradjevinski otpad u kontejnere... Evo ja imam jednu kantu otpada ostalog od nekog renoviranja. Jedino na glavnu deponiju da je nosim...

    U Cistoci kazu iznajmi kontejner, koji kosta ko zna koliko hiljada dinara.... Ili mozes da bacis u one vec postavljene kontejnere koji se tokom godine stavljaju po gradu i selima, samo sto nisu napisali najvazniju informaciju a to je gde se ti kontejneri nalaze...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina