Novi Bečej obeležava 230 godina od dobijanja statusa varoši

Opština Novi Bečej će 15. juna obeležiti 230 godina od dobijanja povelje kojom je Novom Bečeju priznat status varoši.

Jubilej će se obeležiti investicionom konferencijom "INVESTCO - NB" koja ima za cilj da na jednom mestu okupi sam državni i pokrajinski vrh, kao i značajan broj privrednika spremnih da ulože svoj kapital i pokrenu biznis baš u Novom Bečeju.

U okviru investicione konferencije biće predstavljeni svi resursi i potencijali novobečejske opštine, kako u infrastrukturnom, tako i u kulturnom i turističkom smislu, uz prezentovanu starosnu, polnu i obrazovnu strukturu radno neangažovanog stanovništva. Ovom prilikom po iskazanoj želji biće omogućen i obilazak lokacija u industrijskim zonama u Novom Bečeju i Novom Miloševu.

U okviru drugog segmenta programa obeležavanja jubileja u amfiteatru na Tiskom keju u Novom Bečeju od 20 časova biće održan koncert Vojvođanskog kamernog orkestra pod rukovodstvom dirigenta Mikice Jevtića.

Obeležavanje jubileja 230 godina od dobijanja statusa varoši i organizovanje investicione konferencije ima za cilj unapređenje ekonomije opštine Novi Bečej, privlačenjem novih investitora i obezbeđivanjem novih radnih mesta za mlade, a samim tim i poboljšanje životnog standarda svih građana opštine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina