Kikinda: Dnevni boravak za najstarije građane

Zahvaljujući novom programu Gerontološkog centra u Kikindi, stariji građani sada imaju mogućnost da na jednom mestu budu pod stalnim nadzorom stručnog osoblja, a pored kvalitetno provedenog vremena, dobiju i neophodnu negu.
Kikinda: Dnevni boravak za najstarije građane
Foto: Pixabay
Projekat "Pomoć u kući i dnevni boravak" trajaće četiri meseca i jedan od retkih je u Vojvodini.
 
Korisnici Gerontološkog centra u Kikindi, ali i ostali građani starije dobi, imaju mogućnost da se u Klubu penzionera druže, ali i dobiju zdravstvenu pomoć od stručnog osoblja. U dnevnom boravku stariji građani mogu da učestvuju u fizičkim vežbama, redovno im se kontroliše šećer u krvi, krvni pritisak, dok se u starom Gerontološkom domu dva puta nedeljno pružaju stručne terapije.
 
Projekat dnevnog boravka sprovodi se u saradnji sa Nacionanom službom za zapošljavanje i tiče se javnih radova koji traju četiri meseca. Zamišljeno je da dnevni boravak, kao i pomoć u kući, budu prepoznati i postanu deo stalne besplatne ponude Gerontološkog centra.
 
Brigu o starijim građanima koji borave u Klubu penzionera u okviru projekta ''Dnevni boravak'' vodi sedam osoba, nekoliko uključenih preko javnih radova, dok je ostatak deo osoblja Gerontološkog centra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina