Sremska Mitrovica: Dodeljeni prvi sertifikati osuđenicima za dresuru pasa

Osuđenici na odsluženju zatvorske kazne u KPZ Sremska Mitrovica dobili su ove nedelje sertifikate za dresuru pasa.
Sremska Mitrovica: Dodeljeni prvi sertifikati osuđenicima za dresuru pasa
Foto: Pixabay
Suština programa je resocijalizacija osuđenih osoba pomoću pasa, njihova obuka o dobrobiti životinja koju sprovodi Veterinarski fakultet Univerziteta u Beogradu, kao i obuka za rad u prihvatilištu za životinje. 
 
Takođe radi se i na zbrinjavanju nezbrinutih pasa od strane osuđenih i njihovih instruktora, kao i na pripremi tih pasa za udomljavanje ili vraćanje na teritoriju sa koje su dovedeni u prihvatilište i to posle vakcinacije protiv besnila, sterilizacije i vidnog obeležavana ogrlicom.
 
U Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici sa ovim projektom su započeli u novembru prošle godine, a po rečima upravnika ove ustanove, Aleksandra Aleksića, na prvom mestu je bilo "da se osuđenici koji prođu kroz obuku vrate u društvo sa razvijenom empatijom, kao humaniji ljudi koji su ovde naučili da pomognu i zbrinu one kojima je utočište potrebno".
 
"Sa druge strane, pomažemo lokalnoj zajednici da stvori mirniju sredinu za svoje građane", navodi Aleksić.
  • Tamara

    29.06.2018 18:37
    Šta je super?
    Kakvi dreseri, pa još i za pse za pratnju. Dresurom takvih pasa se bave stručnjaci. Nije to kurs.
    Verujem u rahabilitaciju UZ pse. Jedino.
  • pas

    27.06.2018 22:35
    :(
  • Мунгос

    27.06.2018 17:37
    Није објашњено да ли су и неког полицијског пса дресирали. То је веома важно. Као када смо се некад играли „жандарма и лопова“, сада би могла друштвена игра „осуђеници и полицијски пси“.
    Имам предлог да им се да и неки Европски пас на дресуру, па ако буду успешни, да прошире делатност и скрате време робије. Али све се плашим да Европски пси нису баш лаки за дресуру.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina