Bojana Stojanović Pantović dobitnica nagrade "Vasko Popa"

Nagradu za poeziju "Vasko Popa" dobila je prof. dr Bojana Stojanović Pantović, za pesničku zbirku "U obruču", saopštio je danas žiri koji je ovu odluku doneo većinom glasova.
Bojana Stojanović Pantović dobitnica nagrade "Vasko Popa"
Foto: Pixabay
Žiri je razmatrao 70 naslova iz pesničke produkcije u 2017. godini, a laureata odabrao među sedam pesničkih knjiga koje su ušle u uži izbor.
 
To su knjige Aleka Vukadinovića "Pesnički atele 2", Bojana Jovanovića "Spasonosne nevolje", Bratislava R. Milanovića "Odron svetlosti", Miroslava Cere Mihailovića "Padanje sa dna", Maje Solar "Bez začina", Bojane Stojanović Pantović "U obruču" i Veselina Mišnića "Neko nalik kiši".
 
Nagrada "Vasko Popa" ustanovljena je 1995. i svake godine se dodeljuje u Vršcu na dan pesnikovog rođenja, 29. juna. Sastoji se od Povelje s Popinim likom, rad akademskog slikara Milana Blanuše i novčanog iznosa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina