Nezaposleni doktori nauka i ove godine predlažu Pokrajini svoje naučne projekte

Nezaposleni doktori nauka iz Vojvodine imaće i ove godine priliku da učestvuju u projektu "Pravo na prvu šansu" Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje.
Nezaposleni doktori nauka i ove godine predlažu Pokrajini svoje naučne projekte
Foto: Pixabay
Reč je o projektu putem kojeg se angažuju nezaposleni doktori nauka, a koji najviše godinu dana realizuju svoje naučnoistraživačke projekte, izabrane na konkursu. Konkurs raspisuje sekretarijat, a najbolje projekte bira komisija na osnovu kriterijuma opravdanosti istraživanja, zasnovanosti, primenjivosti i originalnosti.
 
Pravo na učešće imaju doktori nauka koji imaju reference (koje će biti detaljnije razrađene u konkursu) i nalaze se u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Elementi predloženih projekata moraju biti povezani sa elementima njihove doktorske disertacije ili sa drugim naučnoistraživačkim referencama kandidata.
 
Naučne oblasti koje dolaze u obzir su: tehničke, tehnološke, medicinske, sportske, prirodno-matematičke, biotehničke, društvene i humanističke, pravne i ekonomske nauke. 
 
Kandidat će morati da preporuči najmanje dve naučnoistraživačke organizacije ili razvojne jedinice u kojima bi se realizovalo ili s čijim istraživačima bi se sarađivalo u realizaciji projekta. Određene troškove pokriva Pokrajina. 
 
Prednost će imati kandidati koji do sada nisu bili birani na ovom projektu.
 
Očekuje se skoro raspisivanje konkursa. Prošle godine je odabrano 13 doktora nauka, a Pokrajina je izdvojila 14 milion dinara.
 
Projekat se sprovodi od 2012. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina