UNS osudio napad na novinarku portala "Inđija kafe"

Udruženje novinara Srbije osudilo je pretnje i vređanje novinarke portala "Inđija kafe" Verice Marinčić i zatražilo od nadležnih da i istraže slučaj, kazne počinioce i javnosti saopšte rezultate istrage.
UNS je podsetio da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. 
 
Novinarka Verica Marinčić napadnuta je u petak u Inđiji, kada su dvojica mladića vikala na nju i pretila joj iz automobila. Kako je Marinčić rekla za agenciju Beta, automobil je imao rumske registarske oznake i ona sumnja da je reč o vozaču automobila koji je 26. juna u centru Inđije, snimljen da velikom brzinom prolazi kroz crveno svetlo.
 
"Taj video snimak smo objavili na našem portalu i društvenim mrežama i apelovali na nadležne da reaguju, jer je isti automobil više puta viđen u gradu kako jurca", kazala je Marinčić.
 
Slučaj napada na novinarku je prijavljen policiji u Inđiji koja je odmah izašla na teren. Portal "Inđija cafe" nedavno je prvi objavio i fotografiju žičane ograde gradskog bazena u tom gradu, sa žilet bodljikavom žicom, nakon čega je burno reagovala javnost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina