Meštani Kule, Lipara i Ruskog Krstura traže da se teški kamioni uklone sa kolovoza

Žitelji Kule, Lipara i Ruskog Krstura zatražili su da se zabrani prolazak kamiona koji prevoze šećernu repu kroz ulice, čiji kolovozi nisu predviđeni za teretni saobraćaj.
Meštani Kule, Lipara i Ruskog Krstura traže da se teški kamioni uklone sa kolovoza
Foto: Pixabay
Ukazano je da teška vozila uništavaju asfalt i ugrožavaju bezbednost, pre svega pešaka i biciklista. Zbog pritužbi građana, predsednik opštine Kula Velibor Milojičić hitno je sazvao sastanak predstavnika MUP, šećerana u Crvenki i Vrbasu, komunalnih preduzeća, saobraćajne inspekcije i Opštinske uprave, na kojem je utvrđen alternativni pravac i određena samo jedna ulica za prevoz repe, uz nalog za pojačanu kontrolu policije.
 
Stanovnici Vinogradske ulice u Kuli prošle jeseni su blokadom puta sprečavali prolazak šlepera i dampera natovarenih repom. Njima je tada obećano da će biti izgrađen alternativni put, ali se to nije dogodilo, zbog čega su ove sezone ponovo žestoko negodovali.
 
- Ulice su, u međuvremenu, još više uništene, jer prevoznici repe ne poštuju znak zabrane kretanja vozila od preko pet tona. Prošle godine je čak nestao taj znak. Policija je tvrdila da je ukraden, ali je neobično da je ponovo postavljen tek kad je završen prevoz repe - kaže Radoš Leković, jedan od organizatora protesta.
 
U Liparu su, navode meštani, šleperi oštetili kolovoze u Kulskoj i ulicama Mire Ratković, Đure Gajića i Žarka Zrenjanina, a u Ruskom Krsturu smatraju da nije u redu da teretnjaci tutnje pored crkve “Vodica”. Milojičić je kazao da u Ruskom Krsturu više nema problema, jer je sva repa, koja je vožena pokraj “Vodice”, izvučena sa polja.
 
- Vinogradska ulica biće rasterećena, jer će prevoznici repe biti preusmereni na alternativni atarski put. Sa predstavnicima MZ Lipar dogovoreno je da se kretanje kamiona s repom odobri jedino u Ulici Mire Ratković - rekao je Milojičić.
  • Horrible

    07.10.2018 02:49
    Dipl ing saobraćaja
    Da repa je prevežena. A šta ćemo sa problemom koji je nastao prevoženjenjem preko puta koji su gradjani Ruskog Krstura sagradili od svojih novaca do svog svetilišta? Sta bi radili da se repa vozi pored npr. Žiče? Stoko vaskolika? I nepismena i krezuba?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina