Kula: Građani odlučuju kako će se trošiti novac od poreza na imovinu

Opština Kula pokrenula je program "Reforma poreza na imovinu" kako bi, kažu čelnici, građani bili u što većem broju uključeni u donošenje odluka o trošenju novca prikupljenog po osnovu poreza na imovinu.
Kula: Građani odlučuju kako će se trošiti novac od poreza na imovinu
Foto: 021.rs
Popisivači su prethodnog meseca obavili popis imovine na teritoriji Kula, a mesne zajednice, kao partneri u projektu, uključene su u akcioni plan i imaju svoju ulogu kada da je reč o informisanju u uključivanje građana u sam proces donošenja odluka.
 
Prema rečima predstavnika lokalne samouprave, građani imaju priliku da se aktivno uključe u projekat i predlože kako da se prikupljeni novac od poreza imovinu potroši na najbolji mogući način. Sve potrebne informacije dostupne su u kancelarijama svih mesnih zajednica, kao i u Uslužnom centru opštine Kula.
 
Inače, projekat "Reforma poreza na imovinu" realizuje se u okviru programa koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju.
 
U opštini Kula popis imovine poslednji put je urađen 1992. godine.
  • Opštinarima

    13.04.2019 12:52
    Će se nabrojite...
    Ono što je ostalo od građana Kule, će kao da odluče, ono što im se naredi.

    Za one koji ne znaju, Kula je napredovala sa 100% do 50% svog nekadašnjeg stanovništva.

    Zahvaljujući "promenama".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina