Hrtkovci: Radikali na Otadžbinskom kongresu, Šešelj ponovo predsednik

Deseti Otadžbinski kongres Srpske radikalne stranke održan je u Hrtkovcima, na imanju lidera stranke i osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.
Hrtkovci: Radikali na Otadžbinskom kongresu, Šešelj ponovo predsednik
Foto: 021.rs
Prisustvovalo je 449 delegata SRS, a Šešelj je ponovo izabran za predsednika stranke. Kongres se održava na imanju Šešelja u Hrtkovcima. Haški osuđenik je prošle godine kupio kuću u Hrtkovcima, na kojoj je istakao da je to "Kuća Vojislava Šešelja". U dvorištu je bio raširen šator. 
 
Podsetimo, odluka Srpske radikalne stranke da Otadžbinski kongres održi u Hrtkovcima, mesto odakle je, kako je okarakterisano, počeo progon Hrvata iz Vojvodine, izazvala je brojne reakcije. Pre više od četvrt veka Vojislav Šešelj je učestvovao na mitingu na kojem su pročitana imena "nepoželjnih Hrvata", a lider radikala je tada poručio kako je ubeđen da će se Srbi iz Hrtkovaca i okolnih mesta ubrzo "otarasiti preostalih Hrvata", ali i da u tom mestu nema mesta za Hrvate.
 
Kako je ranije za 021.rs rečeno u SRS, Hrtkovci su odabrani zato što je to mesto sedište Komiteta za odbranu Vojislava Šešelja, ali da je tamo sedište i Okružnog odbora u Sremu, kao i sedište Opštinskog odbora u Rumi. 
 
Najava održavanja Otadžbinskog kongresa SRS u Hrtkovcima izazvala je mnoge negativne reakcije, deo opozicije i organizacija je tražio da se taj skup zabrani.
 
Više o tome čitajte OVDE.
  • lala4ever

    08.05.2019 19:29
    Pvilog za BIA-ogvafiju
    Ovoli(c)ko o ovom velikom SvBinu:
    https://www.hop.com.hr/2018/02/24/vojislav-krsten-kao-katolik-i-hrvat-vjekoslav-seselj-teski-i-frustrirani-kompleksas-lazno-se-etnicki-i-vjerski-predstavlja-i-obmanjuje-i-srbe-i-hrvate/
  • ex Pezos

    05.05.2019 08:19
    DALEKO JE SUNCE
    U ovoj ojadjenoj Srbiji nece skoro svanuti , dok su "veciti " na sceni .Sa osnovom to tvrdim , jer ovi Srbiju dozivljavaju kao svoj zabran , svoju prciju.
    Pljuju po Titu , a svi ga SVESNO kopiraju , ovaj radikal , onaj iz SVM za njim dika LSVa , da ne zaobidjem SPS .... ITD , ITD .
    Neki od njih vec uveliko pripremaju naslednike da krenu trasiranim putem (ne mislim stranacke vec rodjene) , . Malisa iz Zitoradje je vec neki sitniji funkcioner , ljubi ga tata , radikalska porodica uveliko "marsira" politickom scenom , i da ne nabrajam dalje.
    Japanski car je abdicirao u korist sina .
    I ovi "nasi" su uredili stranacke odnose tako da ih redovnim putem (izborima) ne mozes zameniti , jedino ako oni ne odluce da "abdiciraju".
    DEKA iz PUPSA je cak ostavio nasledniku stranku , malte ne u testamentu .
    S` toga i tvrdim , citirajuci Cosicevo delo :" DALEKO JE SUNCE"
  • kimi

    05.05.2019 02:19
    Medijski manipulator, tzv otac hipnotisanja narodom, je kako mozemo i sami da vidimo dobro naucio svog ucenika Vucica kako se manipulise jednim narodom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".