U Vojvodini se prečišćava samo 10 odsto otpadnih voda

U Vojvodini je registrovano je više od 500 zagađivača, a od ukupne količine otpadnih voda, prečišćava se samo 10 odsto, naveo je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na prvom međunarodnom stručnom forumu o tretmanu otpadnih voda i vode za piće.
U Vojvodini se prečišćava samo 10 odsto otpadnih voda
Foto: Pixabay
"Za saniranje posledica višedecenijske nebrige i nedovoljnih ulaganja u ovu oblast biće potrebno mnogo sredstava i mnogo vremena. Kada smo formirali Pokrajinsku vladu, pre tri godine, ovaj problem stavili smo na listu najvažnijih", kazao je Mirović.
 
On je napomenuo da je doneta i Deklaracija o zaštiti životne sredine kojom je predviđena realizacija 11 ekoloških ciljeva na teritoriji Vojvodine.
 
Isto tako, podržano je 123 projekta u 39 opština usmerena upravo na poboljšavanje stanja u toj oblasti, vredna više od od 1,1 milijardu dinara, dok je u ovoj godini za tu namenu izdvojeno dodatnih 330 miliona dinara.
 
Pokrenuti su i projekti za tri prečistača otpadnih voda u Vojvodini.
  • purgerNS

    20.06.2019 00:09
    najava ...
    gradi se fabrika..nemac gradi,vrednost 180 miliona eura...zna se kome koliko
  • BulevarEvrope

    19.06.2019 12:31
    U Vojvodini se prečišćava samo 10 odsto otpadnih voda a 90% se popije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina