FOTO: Preko Batrovaca pokušali da prošvercuju zlatan nakit vredan 1,6 miliona dinara

Carinici su u saradnji sa policijom 19. avgusta, na izlaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, sprečili krijumčarenje više od pola kilograma zlatnog nakita, čija je vrednost procenjena na više od 1,6 miliona dinara.
Prekršaj je otkriven oko 22 časa, kada je granična policija za kontrolu izdvojila "mercedes" nemačkih registarskih oznaka kojim je iz Nemačke, gde živi, ka Makedoniji putovao bračni par makedonskih državljana albanske nacionalnosti.
 
Na pitanje da li imaju nešto da prijave, oba putnika su rekla da nemaju ništa, međutim, detaljnim pregledom utvrđeno je suprotno.
 
Naime, oko vrata 27-godišnje putnice, koja se nalazila na mestu suvozača, najpre su uočeni zlatni lančići, za koje je ona navela da su njen lični nakit. 
 
 
Sumnja da se ipak radi o krijumčarenju potvrđena je kada je u džepovima pantalona koje je pomenuta putnica na sebi nosila, pronađeno još zlatnog nakita. To, međutim, nije bilo sve, jer je neprijavljeno zlato otkriveno i u prtljažniku, među njenim ličnim stvarima.
 
Od putnice je oduzeto 610 grama neprijavljenog zlatnog nakita - 20 narukvica, ogrlica, prstenja, lančića, minđuša, privezaka, kao i dva dukata ukupne vrednosti 1.677.500 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina