Golubović: Sombor među prvim gradovima koji će uvesti 5G mrežu

Sombor će uskoro biti jedan od prvih gradova sa 5G mrežom, kaže gradonačelnica ovog grada Dušanka Golubović.
Golubović: Sombor među prvim gradovima koji će uvesti 5G mrežu
Foto: 021.rs
"Pored radova na uvođenju 5G mreže, u toku je rekonstrukcija puta Sombor-Baja, počinju radovi na izgradnji novog puta Stapar-Sivac. Istovremeno očekujemo obnovu puta Sombor-Vrbas, kao i početne radove na izgradnji brze saobraćajnice od Vrbasa do graničnog prelaza u Bačkom Bregu. Osim toga, da bi se uredilo zaštićeno jezgro našeg grada, početi su radovi na rekonstrukciji objekata javne namene: Grašalković palati, Galeriji "Milan Konjović", zgradi Županije...", kaže za "Politiku" Golubović.
 
Kako kaže, cilj je unaprediti život građana Sombora i tako da se zaustavi trend opadanja broja stanovnika, posebno kada su mladi u pitanju.
 
"Otvoreni su nova ambulanta i vrtić, a rekonstruisane su i centralne prostorije Doma zdravlja i osnovne škole. U planu su izgradnja novog velikog objekta unutar bolničkog kompleksa i sanacija hirurškog bloka bolnice, adaptacija Gerontološkog centra, kao i zgrade Centra za socijalni rad."
 
Gradonačelnica kaže da grad podržava mlade kroz brojne programe i aktivnosti, merama u oblasti zapošljavanja, ali i stipendijama u toku školovanja.
 
"U Somboru svako dete je dobilo mesto u vrtiću, počeli smo kupovinu kuća mladim bračnim parovima, kao i pomoć u kući za samohrane roditelje i porodice sa više dece. Pokrenut je program finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje. U planu je i osnivanje agrobiznis centra za pomoć mladim bračnim parovima na selu."
 
Prema njenim rečima, u prethodne tri godine Sombor beleži konstantan i značajan porast broja turista, a rezervat biosfere Bačko Podunavlje se od prošle godine nalazi pod zaštitom UNESKO-a.
 
U Somboru ima više od 1.000 malih i srednjih preduzeća, a grad je prepoznat od strane investitora kao grad sigurnog ulaganja i povoljnih poslovnih uslova, kaže Golubović za Politiku.
  • petar pan

    24.09.2019 13:01
    A gradski WC?
    5G ? I to u Somboru ? Blagi Bože, gradonačelnice?! Pa Vi, znate ili ne znate ( opravdanja nema ) da grad na čijem ste čelu nema gradski WC?
    Svaki , turista, ili bilo koji drugi namernik, kada dodje u Sombor ima izvesne potrebe...
    U gradu, centru, ne postoje table sa mrežom ustanova, a ni gde se nalazi Nj.V. - WC ? Tamo ‚‚gde carevi idu šešice‚‚, ( WC), njega nema, gradonačelnice !
    ILi, možda mislite, da je ono WC, u centru, na glavnoj pijaci, nešto što priliči gradu kakav je Sombor?
    Vi i Vaš tim ( a podeljen je po svim šavovima ) odavno je trebao rešiti elementarni problem grada.
    A niste.
    Da podsetim : u obližnjoj Subotici WC, tik uz samu gradsku upravu, u Beogradu jedan od WC-a, tik uz Narodno pozorište...
    Sve ostale priče ostaju - Potemkinova sela !


  • Gradjanin

    23.09.2019 19:47
    "Kako kaže, cilj je unaprediti život građana Sombora i tako da se zaustavi trend opadanja broja stanovnika, posebno kada su mladi u pitanju."

    Upravo radi suprotno......
  • Somborac

    23.09.2019 13:36
    roming
    A da umesto toga rese pitanje postojece mreze jer u Somboru jedva da ima i 2G signala, malo malo pre ulazim u hrvatski roming.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina