Počela rekonstrukcija dvorca Hertelendi

Rekonstrukcija dvorca Hertelendi, vredna nešto više od 360 miliona dinara sa PDV, počela je u Novom Bečeju.
Radove izvodi grupa firmi na čelu sa "Modulorom", a čiji tim čine "Tesla sistemi", "Gea Water work", "ES Energo servis", "Elita Cop", "TVI", "Cvetnik" i "SIMS". 
 
Započele radove danas su posetili čelnici Pokrajine, koja i finansira kompletnu rekonstrukciju putem Uprave za kapitalna ulaganja APV.
 
"Posle dugog čekanja i velikih pronevera bivše vlasti, započeli smo radove na izgradnji ovog objekta. Rekonstruišemo postojeći i gradimo novi objekat za smeštaj 120 dece, gradimo novu salu za sportske aktivnosti, rekonstruišemo i park površine šest hektara, pravimo praktično novi centar za predškolsku i školsku decu iz cele Srbije", poručio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
Hertelendi je pre osam godina trebalo da bude pretvoren u smeštaj za decu ometenu u razvoju, ali se to nikada nije desilo, a pronevereno je 50 miliona dinara, prema nalazima veštaka. Projekat je bio poveren opštini Novi Bečej, na čelu sa bivšim visokim funkcionerom DS-a Milivojem Vrebalovim, dok je investitor bio Fond za kapitalna ulaganja (sadašnja Uprava).
 
Hertelendi je planiran kao kompleks za decu osnovnoškolskog uzrasta. Projektom je planirano da se dvorac rekonstruiše (sa naglaskom na saniranje loše krovne konstrukcije i zidova punih vlage), a postojeća konjušnica pretvori u smeštajni paviljon. Izgradiće se dva igrališta, jedna tartan podloga i teren za mali fudbal, kao i dve saletle za časove u prirodi i zaklon, koji će zajedno sa manjom parkovskom površinom biti edukativni park.
 
Objekat bi, prema najavama Mirovića, trebalo da bude spreman za početak naredne školske godine, a biće otvorena i nova radna mesta. Šta se detaljno planira sa ovim objektom saznajte u našem tekstu OVDE.
  • Uglješa

    24.09.2019 13:40
    A da država to malo vrati starim vlasnicima kojima je ovaj dvorac i otet ?!
  • jatzans

    24.09.2019 08:56
    "Posle dugog čekanja i pronevera bivše vlasti....."
    Ko u filmu "Saša". Ko je sledeći?
  • Dejan

    23.09.2019 20:23
    posao
    Taj dvorac se nalazi u Bocaru a ne u Novom Beceju, tu ima bas dosta kilometara ! Zuti su tu nesto pokusavali pa nisu uspeli, sad ide skuplja opcija renoviranja koja ce sigurno uspeti, posle rata koferasi su ga dobro izjeli kao termiti pa posle zub vremena i sad eto posle tite stize spas, vracamo stare njegove kredite i uzimamo nove kredite da sredimo ono sto je tito unistio ! Ima li idealnijeg ulaganja !!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.