Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac podneo ostavku

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac (SNS) podneo je danas ostavku na ovu funkciju.
Kao obrazloženje za ovu odluku navedeni su lični razlozi, poručili su u opštini Vrbas.
 
Sa ostavkom predsednika opštine u ostavci je i Opštinsko veće, dodaje se u saopštenju opštine.
 
Prema pisanju portala VOICE, ostavka je usledila nakon burne sednice Skupštine opštine u četvrtak, kojoj je novinarskoj ekipi N1 zabranjeno da prisustvuje, kao i meštanima Ravnog Sela, koji su želeli da se odbornicima obrate u vezi sa problemima sa neispravnom vodom za piće.
 
Ovo će značiti nove vanredne izbore u opštini, piše VOICE.
 
Podsetimo, meštanin Ravnog Sela Božidar Caričić nedavno je na sudu dobio spor kojim je oslobođen plaćanja vode jer ista nije ispravna za piće. Njemu su potom radnici lokalnog preduzeća "Komunalac" pokušali da obustave isporuku vode.
 
Presuda je izazvala reakciju drugih meštana koji su sada ohrabreni da takođe traže da ne plaćaju neispravnu vodu. U "Komunalcu su poručili da da je "apsurdno da neko potroši vodu, a da je ne plati".
 
Milan Glušac je i ranije podnosio ostavku na funkciju - to je učinio 2017. godine, zajedno sa predsednikom opštine Odžaci, a kao razlog naveo je uštedu u budžetu do koje bi došlo zbog spajanja lokalnih i predsedničkih izbora.
 
"Smatrao sam da je sasvim racionalno da podnesem ostavku na mesto predsednika opštine, kako bismo, uz predstojeće predsedničke izbore, mogli u opštini Vrbas da održimo i lokalne izbore i time ostvarimo uštede troškova koje sa sobom nose izborni procesi", izjavio je Glušac krajem januara 2017. godine, kad je podneo ostavku.
  • Spanac

    30.11.2019 23:15
    Lupetate
    Ne sazuvajte se pre vode ...
  • Мирко

    30.11.2019 19:06
    Gradska vlast u Novom Sadu da podnese ostavku zbog afera koje su izasle na videlo a sta sve ima sto se jos ne zna ni pola, ali saznace se sve vremenom, mali je ovo grad u njemu sve se zna ko je ko
  • Limanac

    30.11.2019 10:11
    Na prošlim vanrednim izborima u Vrbasu je SNS neformalno vodio i organizovao Aleksandar Mijanović. Gospodin iz vesti je formalno postavljen na funkciju i nije bilo realno da se nosi sa ovakvim problemima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.