U Bečeju 4. januara centralni pomen u znak sećanja na žrtve Racije

Centralni pomen u znak sećanja na nevino stradale Srbe, Jevreje i Rome u januarskoj Raciji u južnoj Bačkoj 1942. godine održaće se 4. januara 2020. godine u Bečeju, dogovoreno je danas na sednici Odbora za obeležavanje 78. godišnjice Racije.
U Bečeju 4. januara centralni pomen u znak sećanja na žrtve Racije
Foto: 021
Na čelu ovog odbora su episkop bački Irinej i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
Odbor je osnovan 2016. godine na inicijativu Eparhije bačke i Pokrajinske vlade, a čine ga i predstavnici opština u kojima su se dogodili zločini u Raciji i predstavnik Memorijalnog društva "Racija 1942", koje okuplja potomke nastradalih.
 
Na sednici održanoj u Pokrajinskoj vladi ocenjeno je da tragični događaji iz januara 1942. godine u južnoj Bačkoj nisu dovoljno osvetljeni, te da je neophodno da se pored tradicionalnog obeležavanja godišnjice Novosadske racije, na dostojan način centralnim pomenom i u drugim mestima obeleži sećanje na nevino stradale u ovom tragičnom događaju.
  • novosadjan

    18.12.2019 23:59
    Oce li se skupiti sva elita ili samo lokalna
  • Radenko

    18.12.2019 14:29
    "Nevino stradali"
    Još jedan tekst u kome nije napisano ko je izvršio zločine u Raciji niti ko je ubijen, a takođe se koristi opet izraz "nevino stradali". Stradati se može i u saobraćajnoj nesreći drugovi novinari, to je jedno a biti ubijen u sklopu projekta genocida drugo i to treba naznačiti. Hvala što nećete objaviti ovaj komentar koji je zdrava kritika i pogađa suštinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina