Fabrika vode u Zrenjaninu: Voda s metanom u Stajićevu nije naša

Zrenjaninska Fabrika vode je u sredu demantovala da se njenom vodom snabdevaju sela Stajićevo i Belo Blato, gde ima metana, te je na društevnim mrežama objavljen snimak vode koja gori dok teče iz česme.
Nova Fabrika vode - postrojenje za prečišćavanje ukazala je da ona snabdeva samo grad Zrenjanin, dok su okolna sela u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija".
 
To preduzeće je u utorak saopštilo da meštani sela znaju da u vodi koju koriste ima i metana koji je eksplozivan, i preporučili im da redovno provetravaju prostorije u kojima su im česme.
 
Meštani Stajićeva ukazuju da problem s metanom u vodi postoji više od 50 godina, od kada su iskopani bunari u centru sela i kažu da se nadaju da će problem jednom ipak biti rešen.
 
  • Zrenjaninac

    11.10.2020 21:48
    Imam rešenje
    Gas treba lagerovati u ogroman vodotoranj u centru Zrenjanina koji nikada nije služio svojoj nameni, a plin besplatno distribuirajte građanima koje ste trovali česmovačom.
  • Ns

    08.10.2020 00:17
    Ns
    Metan je gas koji se izdvaja i ide gore. Probajte da vodu ulijete u bazene i gas sakupite na površini. Naravno zatvoren sistem. Iskoristite taj gas. Nešto slično rade u svetu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina