VOICE: Lokalnom medijskom mogulu u Kuli novac za informisanje, ali i za čišćenje opštinske zgrade

Privatno preduzeće vlasnika lokalnog režimskog medija u Kuli ekskluzivno dobija poslove čišćenja opštinske zgrade, saznaje Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).
Preduzeće "Herrero" doo Radovana Kovača je, i nakon što je Kovač postao vlasnik lokalne medijske kuće Informativno-propagandni centar Kula (IPC Kula), nastavilo da na javnim nabavkama dobija poslove održavanja higijene. U poslednje četiri godine, "Herrero", koji je registrovan za medijsku delatnost, čisteći opštinsku zgradu zaradio je više od 10 miliona dinara.
 
Takođe, mediji u vlasništvu Radovana Kovača iz opštinske, ali i pokrajinske i republičke kase, dobili su primetno veću finansijsku podršku u odnosu na druge medije, pa je tako za manje od pet godina opštinski higijeničar na račun dobio 64 puta više nego što je platio nekadašnje javno preduzeće za javno informisanje, piše VOICE.
 
Preduzeća Radovana Kovača su, i pre nego što je postao vlasnik jedinog lokalnog medija,  eksluzivno dobijala poslove čišćenja opštinske zgrade, a ova praksa je nastavljena i nakon što je kao jedini ponuđač za 3.500 evra kupio IPC Kula.
 
Počev od 2014. godine, Kovačeva preduzeća, prvo "Eco clean" a potom "Herrero" dobijala su poslove održavanja higijene vredne više od dva miliona dinara.
 
Od 2016. godine do sada, mediji u okviru Kovačeve IPC Kula naklonjeni vladajućoj garnituri na čelu sa Srpskom naprednom strankom dobijali su milionsku finansijsku podršku iz opštinske kase, a iz iste kase Kovačev "Herrero" zarađuje milione za održavanje higijene, otkriva VOICE.
 
Od ukupno 3,6 miliona dinara namenjenih sufinansiranju medija iz budžeta opštine Kula 2016. godine, Kovačev IPC dobio je 3,3 miliona dinara, gotovo osam puta više nego što je novi vlasnik platio kupovinu lokalne medijske kuće. 
 
Za nepunih pet godina, otkako je preuzeo ulogu lokalnog medijskog mogula iz republičke, pokrajinske i lokalne kase na račun IPC Kula za različite projekte slilo se gotovo 27 miliona dinara, to jest više od 224 hiljade evra. Ovo je 64 puta više nego što je opštinski higijeničar platio za kupovinu nekadašnjeg javnog preduzeća za informisanje.
 
Opširnije čitajte na sajtu VOICE-a.
  • Lemi

    31.12.2020 08:45
    Lik ima brutalan youtube kanal.
    A da li je novinar uopste pitao njega za misljenje? Nigde nema njegovog komentara. Malo mi ovo deluje naruceno protiv decka.
  • Novinar

    31.12.2020 08:27
    Očigledno napisan tekst u funkciji blaćenja i diskreditovanja pojedinca. Zašto VOICE nije objavio koliko novinara radi u toj firmi. Niko nije dobio otkaz u poslednje 4 godine, što je uobičajena pojava u svim lokalnim medijima. To je i bio uslov prilikom prodaje Informativnog centra. Malo realnija slika je izostala u ovom Izveštaju. Higijeničar i ostali epiteti nisu na mestu.
  • Simon Sulc

    31.12.2020 01:11
    Sad mi je jasno zasto mu je emisija na YT prelosa.
    Sram te bilo Radovane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina