Maloletni počinioci krivičnih dela u Zrenjaninu pomagaće napuštenim životinjama

Udruženje ljubitelja životinja i prirode "Zelene šape" zaključilo je sa Centrom za socijalni rad u Zrenjaninu sporazum o saradnji koji predviđa uključivanje maloletnih počinilaca krivičnih dela u društveno koristan rad, kao vid vaspitne mere.
Maloletni počinioci krivičnih dela u Zrenjaninu pomagaće napuštenim životinjama
Foto: Pixabay
Kako piše danas portal Zrenjaninski.com, maloletnici će biti uključeni u aktivnosti koje imaju za cilj pomoć napuštenim životinjama i prirodi.
 
Kako su ocenili u udruženju "Zelene šape", ta vaspitna mera treba da utiče na razvoj i jačanje lične odgovornosti maloletnika, kao i na vaspitavanje i pravilan razvoj ličnost, kako bi se obezbedilo njihovo ponovno uključivanje u društvenu zajednicu.
 
"Svrha rada, odnosno posla koji maloletnik treba da obavi, mora biti usmerena prvenstveno na uklanjanje štetnih posledica krivičnog dela zbog čijeg činjenja mu je izrečena posebna obaveza", objašnjavaju u udruženju "Zelene šape".
 
Aktivisti ovog udruženja se nadaju da će na ovaj način pravilno usmeriti i naučiti maloletnike pravim vrednostima, za dobrobit životinja i prirode.
  • Mi i naš svet

    16.03.2021 11:20
    Životinje i ljudi
    Ovo je najefikasnija kazna — pomaže i ljudima i životinjama. Mnogo je bolja ova vrsta kazne od neke novčane! Trebalo bi ovoj vrsti kazne podvrgnuti i odrasle koji zlostavljaju životinje. A to što ima mnogo pasa lutalica — pa koliko je vas okrenulo broj nadležne službe da to prijavi, a lutalica će uvek biti (a da mogu biti opasne mogu, pogotovu ako ih zadevate). Al mnogi uzmu pravdu u svoje ruke i odmah otrov i onim psima koji i ne napadaju.
  • Bananamen

    15.03.2021 20:35
    A na ciju to njivu zelite da posaljete ove likove dragi komentatori iz grada? Na moju ne moze. Na njivi je potrebno znanje i volja. Probajte.
  • Novosađanka

    14.03.2021 15:10
    Ta nemojte kasti
    I ona deca koja kucaju psima eksere u glavu? Ostavite vi pse na miru a ove na njivu, ili da čiste ulice, pod nadzorom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina