Podneta krivična prijava protiv Linglonga zbog izgradnje fabrike guma bez dozvole

Građanski preokret iz Zrenjanina podneo je danas krivičnu prijavu protiv odgovornog lica kineske kompanije Linglong.
Prijava je podneta zbog, kako su naveli, izgradnje fabrike automobilskih guma u tom gradu bez građevinske dozvole.
 
Takođe, prijava je podneta protiv odgovornog lica izvođača radova "China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction".
 
Kako su naveli, građevinski inspektor Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj utvrdio je da je Linglong na svom gradilištu fabrike automobilskih guma u Zrenjaninu gradila osam objekata na preko 47 hiljada kvadratnih metara bez građevinske dozvole.
 
"Građevinski inspektor je 28. aprila naredio zatvaranje dela gradilišta u fabričkom kompleksu. Prva stranica tog dokumenta pojavila se pre izvesnog vremena na društvenim mrežama, a sada je utvrđena njegova autentičnost. Iz dokumenta je vidljivo da je građevinski inspektor dan ranije, 27. aprila 2021. godine doneo i Rešenje kojim je Linglongu naređeno da ukloni sve izvedene radove na izgradnji nelegalnih objekata", navodi ovo udruženje.
 
Kako navode, postoji sumnja da se radi o težem obliku krivičnog dela jer investitor i izvođač radova u međuvremenu nisu postupili po naredbi građevinskog inspektora.
  • Zvoncica

    31.05.2021 14:26
    ...
    Sto bi rekla nasa premijerka "nema coveka, nema problema". Smenice isnpektora i sve ce bude kako AV zapoveda.
  • Ivan

    31.05.2021 13:17
    E ljudi...ja ocekujem i neku uredbu, kad ovaj "giganat" zazivi po kojoj ce mo morati da menjamo gube...pa barem na 2 godine...ali dobro...dace subvencije koje ce kasnije duplo da nam uzmu na tehnickom...
    Jebo Alan Forda...ovo je ta prica...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.