Hemijski voz za vikend uklanja rastinje u Banatu

Infrastruktura železnice Srbije tokom vikenda će nastaviti uklanjanje rastinja duž banatskih pruga, a od ponedeljka i u beogradskom železničkom čvoru.
Hemijski voz za vikend uklanja rastinje u Banatu
Foto: 021.rs
Hemijski voz u subotu će suzbijati vegetaciju na deonici Zrenjanin - Zrenjanin fabrika - Orlovat stajalište - Pančevo Glavna - Pančevo Varoš - Vršac, u nedelju na pruzi Vršac - Državna granica - Vršac - Bela Crkva - Vršac.
 
U ponedeljak voz će uklanjati rastinje na pruzi Vršac - Pančevo Varoš - Pančevo Glavna - Pančevački most - Karađorđev park- Rasputnica Dedinje - Rakovica - Resnik.
 
Suzbijanje rastinja nastavlja se 21. juna na pruzi Resnik - Rakovica - Topčider putnička - Rakovica - Ostružnica - Resnik, dan posle na deonici Resnik - Ostružnica - Batajnica - Stara Pazova - Golubinci - Ruma - Šid - Državna granica - Šid.
 
Šid - Ruma - Loznica - Brasina- Rasputnica Donja Borina - Zvornik uklanjajne rastinja će biti 23, a 24. na delu pruge Zvornik - Rasputnica Donja Borina - Brasina - Loznica - Šabac - Ruma - Stara Pazova - Batajnica - Ostružnica - Resnik.
 
Suzbijanje vegetacije hemijskim vozom na srpskim prugama počelo je 11. juna na relaciji Subotica - državna granica (Kelebija), a trajaće i narednog meseca.
 
Proći će duž gotovo svih pruga u Srbiji i uništavati rastinje sa obe strane pruge na udaljenosti do pet i po metara od koloseka.
 
Saobraćaj hemijskog voza biće prilagođavan vremenskim uslovima, a o daljem rasporedu hemijskog uklanjanja vegetacije duž pruga.
 
Supstance kojima će se uklanjati rastinje duž pruga nije opasno po zdravlje ljudi.
 
Tokom hemijskog tretiranja vegetacije duž pruga, pčelari bi trebalo da zaštite svoje košnice, koje se nalaze u zoni rada Hemijskog voza.
  • Mile rent-a mozak

    18.06.2021 12:28
    Hemijska sredstva za čišćenje korova i trave na prugama nisu opasna po zdravlje ljudi. Molimo pčelare da zaštite svoje košnice. A danas tekst na nova. rs kako je sud u Kaliforniji dodelio odštetu 55 miliona dolara porodici koja je obolela od kancera koristeći Total. Plus 2 milijarde kazne za proizvođača. Da li se Srbi definitivno vraćaju na Darvinovu granu?
  • VV

    18.06.2021 11:56
    Pruge Vojvodine
    Da bi se uklonilo rastinje na prugama u Banatu nije dovoljan hemijski voz. Potrebno je iseći drveće, postaviti šine, sagraditi srušene stanice, vratiti ukradene kompozicije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".