Građanski preokret: Ministar građevinarstva potvrdio nelegalnu gradnju Linglonga

Građanski preokret iz Zrenjanina ocenio je da je ministar građevinarstva Tomislav Momirović "potvrdio" nelegalnu gradnju pogona autoguma kineske kompanije Linglong.
Građanski preokret: Ministar građevinarstva potvrdio nelegalnu gradnju Linglonga
Foto: 021.rs (arhiva)
Kako saopštavaju, to je učinio izjavom da je u vezi s tim projektom "bilo određenih iskakanja iz urbanističkih propisa". 
 
Iz tog udruženja su naveli da se "iskakanja" o kojima je ministar govorio odnose na izgradnju osam objekata bez građevinske dozvole "na više od 47.000 kvadrata". 

Građanski preokret je podsetio da je pokrajinski građevinski inspektor 27. aprila doneo rešenje kojim je kineskoj kompaniji naređeno da ukloni sve izvedene radove na izgradnji nelegalnih objekata, kao i da su 31. maja podneli krivičnu prijavu protiv odgovornih u toj firmi i kompaniji koja izvodi radove zbog izgradnje bez građevinske dozvole. 

"Tužilaštvo nije odbacilo tu prijavu a ministar Momirović se juče, po svemu sudeći, sastao baš sa osumnjičenima. Po zakonima Srbije, naknadna legalizacija bespravno izgrađenih objekata ne poništava izvršenje krivičnog dela i krivičnu odgovornost lica koja su ga počinila", naveli su iz udruženja.
 
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je juče u Zrenjaninu da je na gradilištu fabrike Linglong do sada obavljeno više od 50 inspekcijskih nadzora, samo iz sektora građevine i infrastrukture i da je to, kako je naveo, najkontrolisanije gradilište u Srbiji.
 
On je, posle sastanka sa predstavnicima kompanije Linglong, izvođačima radova, čelnicima grada Zrenjanina i inspekcija i obilaska fabrike rekao da do sada nisu utvrđene bitnije nepravilnosti u radu, a da su, gde ih je i bilo, predstavnici kineskih partnera postupali po nalozima inspekcija.
 
"Bilo je određenih iskakanja iz urbanističkih propisa koji su usklađeni sa zakonom, naravno, nije bilo nikakvog rušenja već su radovi zaustavljeni i usklađeno je sve sa zakonom, prevaziđeno je to i rešeno", rekao je Momirović.
  • Logi

    26.12.2021 01:12
    Mona
    nek se drži tatinih kaiševa i torbica
  • Djolo

    25.12.2021 19:02
    Hemoroidi*
    Pa ti hemoroidu nemoj da spaljuješ gume pa nećeš osetiti smrad guma, vrlo je jednostavno. Što ne idete da se bunite u Inđiji ili Rumu kad ste tako zabrinuti...
  • Лиманац

    25.12.2021 18:22
    @dr Patak
    Ајд’ ти код свог прелетелог жутог олоша, па мудруј…..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".