FOTO: Divlje guske na Labudovom oknu ugrožene krivolovom

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije upozorilo je danas da se na Labudovom oknu, oazi prirode na Dunavu, odvija krivolov nad divljim guskama.
U saopštenju se navodi da se krivolov sprovodi na Labudovom oknu i pored toga što se delom nalazi u Specijalnom rezervatu prirode "Deliblatska peščara" i ima status Međunarodno značajnog područja za ptice (IBA).
Društvo za zaštitu i proučavanje ptica navelo je da godišnje u Srbiji nezakonito strada od 120.000 do 170.000 jedinki divljih ptica, a da značajan deo čine divlje guske.
Guske su izuzetno oprezne ptice, a krivolovci ih love pri lošim vremenskim uslovima, dok duva jak vetar, po magli, ili vejavici kada ptice preleću nisko, i koriste nedozvoljena sredstva, kao što su elektronske vabilice, poluatomatske puške (petometke) i lov iz plovila u pokretu.
 
 
Društvo za zaštitu i proučavanje ptica pozvalo je sve koji imaju saznanja da prijave krivolov divljih gusaka i drugih plovuša policiji ili da za savet pozovu tu organizaciju, na brojeve telefona koji su dostupni na sajtu pticesrbije.rs.
 
  • Vladan

    13.02.2022 12:02
    @Iznogud

    Znaš kako, uvek su prvi osumničeni oni koji nisu mogli da žive s komšijama, a ovde podržavaju korumpirane i divlje... Eto i sam si se prepoznao.
  • Iznogud

    12.02.2022 15:27
    @Ralle
    Gosn. Ralle, a otkud Vama ideja da su ti krivolovci odnekud došli, a pritom navodite da ste vi domaći "pitomi i puni ljubavi"????
    Zar ne vidite da na običnu vijest o krivolovu, bljujete mržnju prema nekim "zlim dođošima"?
    Otkud Vam te bolesne konstrukcije uopšte padaju na pamet?
  • Aleks

    12.02.2022 12:50
    Шта раде гуске на Лабудовом ...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina