SSP: Tužilaštvo da pokrene postupak zbog ispisivanja dece iz vrtića u Pećincima

SSP pozvala je danas tužilaštvo da pokrene postupak protiv nadležnih u predškolskoj ustanovi u Pećincima posle navoda da su pojedina deca ispisana jer su njihovi roditelji opozicioni aktivisti.
SSP: Tužilaštvo da pokrene postupak zbog ispisivanja dece iz vrtića u Pećincima
Foto: Pixabay
Dodaje se da su njihovi roditelji učestvovali u nedavnim protestima poljoprivrednika.
 
Potpredsednica SSP Marinika Tepić navela je u pisanoj izjavi da se sličan "skandal" dogodio 2019. godine u Žitorađi, kada je jedno dete "izbačeno iz vrtića jer je njen otac 'lajkovao' objave koje kritikuju vlast".
"Matrica je ista: roditelji smatraju da su ove političke 'kazne' preko leđa najmlađih nalog partijskih funkcionera SNS za te opštine, a da ih direktori predškolskih ustanova samo sprovode", dodala je Tepić u saopštenju.
Kako je navela, u Žitorađi su za takvo "obračunavanje preko dece" roditelji ukazivali na poslanika SNS Darka Laketića, a u Pećincima na SNS poverenika Milorada Pantića Lukija koji je po tvrdnjama svedoka direktorki predškolske ustanove u tom mestu dostavio spisak dece koja bi trebalo da budu ispisana.
 
Roditelji dece koja su ispisana iz vrtića održali su ranije danas protest u Pećincima, a podržalo ih je rukovodstvo Demokratske stranke (DS). 
 
Oni za N1 kažu da su deca ostala bez mesta u vrtiću jer su članovi njihovih porodica simpatizeri ili članovi DS koji su učestvovali u protestima poljoprivrednika. Roditelji za novonastalu situaciju optužuju poverenika Srpske napredne stranke za Pećince Milorada Pantića Lukija, koji je, kako za N1 tvrde svedoci koji su želeli da ostanu anonimni, direktorki predškolske ustanove u tom mestu i dostavio spisak dece koja bi trebalo da budu ispisana.
  • Okolina

    15.09.2022 20:46
    U vrtićima svuda haos
    Po svemu sudeći do sada smo imali drumsku mafiju,komunalnu mafiju,i mafiju mnogih struktura a koliko vidim stvara se i vrtićka mafija.Jadni li smo!
  • Gvozden

    31.08.2022 23:56
    Овом се злу напредном мора стати на пут!!
  • sremac

    31.08.2022 22:24
    istina ko nebo velika
    Ako jedan LUKI posteni kaze da deca ne treba da idu u vrtic onda je to amin. O postenju uglednika pricaju u celom Sremu. U svim postenim privatizacijama. Indjije, Pecinaca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina