Instrastrukture železnice Srbije: Rampe u Laćarku bile spuštene, srećom izbegnuta tragedija

Instrastrukture železnice Srbije ponovo su danas apelovale na sve učesnike u drumskom saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, nakon nezgode u sredu.
Instrastrukture železnice Srbije: Rampe u Laćarku bile spuštene, srećom izbegnuta tragedija
Foto: 021.rs
Apel je usldio pošto je u sredu uveče u mestu Laćarak automobil podleteo pod putnički voz, koji je saobraćao iz smera Šida.
Kako navode, automobil marke "mazda infiniti" pokušavao je da pređe preko pruge, iako su rampe bile spuštene i tom prilikom podleteo je pod putnički voz, a samo zahvaljujući velikoj sreći, u ovom sudaru nije bilo povređenih, ni nastradalih osoba, navodi se u saopštenju železnica.
Putni prelaz je u trenutku nesreće bio ispravan i nesmetano funkcionisao, a rampe su bile spuštene, navodi se u saopštenju.
 
"Putni prelaz u Laćarku je obezbeđen najsavremenijom opremom - automatskim polubranicima, svetlosnom i zvučnom signalizacijom, kao i znakovima vertikalne drumske signalizacije. U ovom vanrednom događaju, polomljen je desni polubranik na putnom prelazu", navode u ovom preduzeću.
 
Instrastrukture železnice Srbije imale su uvid u policijski izveštaj, a vozač automobila, starosti 38 godina, priznao je odgovornost za izazvanu saobraćajnu nezgodu.
 
Kako dodaju, polomljena rampa na putnom prelazu je zamenjena i putni prelaz je vraćen u redovno stanje u 21.20 sati, putnički voz koji je učestvovao u udesu nastavio je dalju vožnju uz kašnjenje od 66 minuta, a oštećeni automobil uklonjen je sa putnog prelaza čime je omogućeno bezbedno odvijanje železničkog saobraćaja.
  • Kiler

    09.09.2022 09:18
    Zakon
    Pod HITNO uvesti zakon o laži.
  • Niko ne kontrolise

    08.09.2022 21:03
    prugu i rampe
    Zorana Mihajlovic je 2018 pootpustala pruzne radnike po Srbiji, a da pri tom nikog nije otpustila iz "Gumene zgrade" zeleznice u Beogradu. U toj zgradi Zeleznice u Beogradu ima 11.000 zaposlenih parazita koji nista ne rade, i svi zajedno cuvaju 100 metara pruge. Posto je Z.Mihajlovic pootpustala pruzne radnike samo po ostatku Srtbije i Vojvodine, sada ukupno van Beograda ima na Zeleznici zaposleno jos mozda 1000 ljudi. Tako da pruzne prelaze i rampe vise niko ne obilazi niti cuva, i zato se stalno desavaju pogibije i udesi na prugama sirom Srbije.
  • Ops

    08.09.2022 18:20
    Zasto se ne tuze svi koji su objavili laz u vesti da su rampe bile podignute? Ili je to uznemiravanje javnostu politicki korekrno u borbi za vlast?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.