Podneta krivična prijava protiv direktorke predškolske ustanove u Pećincima

Podneta je krivična prijava protiv direktorke Predškolske ustanove "Vladimir Obradović Kameni" u Pećincima, saopštilo je Udruženje A11 - Inicijativa za ekonomska i socijalna prava.
Podneta krivična prijava protiv direktorke predškolske ustanove u Pećincima
Foto: Pixabay

Kako navodi ovo udruženje, krivična prijava je podneta zbog toga što je direktorka ove ustanove Anita Volčevski "nezakonitim i nesavesnim radom kršila zakon, propise i druge opšte akte, što je dovelo do grubog kršenja prava dece".

Iako su se roditelji povodom ovog slučaja obratili nadležnim organima, još nije došlo do rešavanja njihovih problema, niti je iko od odgovornih za kršenja prava dece odgovarao.

"Zbog toga je Inicijativa A11 danas podnela krivičnu prijavu, a podneta je i dopuna pritužbe za diskriminaciju koju su roditelji prethodno uputili Poverenici za zaštitu ravnopravnosti. Grubo kršenje prava dece i narušavanje principa najboljeg interesa deteta zbog toga što su odrasli članovi jedne ili druge političke partije apsolutno je neprihvatljivo u Srbiji. Zbog toga još jednom pozivamo Predškolsku ustanovu da promeni svoje nezakonite odluke, a nadležnima da utvrde odgovornost za kršenje prava dece kako bi ona nesmetano mogla da nastave da pohađaju svoj vrtić", navode iz ovog udruženja.
 
Majka dvoje dece koja su izbačena iz vrtića je juče je za list Danas odgovorila na navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će primiti nezadovoljne majke na razgovor. Ona je rekla kako on treba da pozove direktorku ovog vrtića i lokalne funkcionere SNS, a ne njih.
 
Prema njenim rečima, predsednik Srbije sada im govori da će u Pećincima da gradi novo obdanište, da je raspisao tender, ali da taj vrtić "neće preko noći biti gotov".
 
"Time se neće rešiti taj problem što su naša deca izbačena na osnovu toga što je moj dever bavi politikom, iako ni suprug ni ja nismo članovi stranke. Kako se mi snalazimo od početka septembra, niko nas ne pita", rekla je Mažić.
Da podsetimo, troje dece koja su prethodno upisana u Predškolsku ustanovu u Pećincima su ove godine nezakonito ispisana i rangirana "ispod crte" zato što su njihovi roditelji ili rođaci povezani sa jednom opozicionom partijom ili su njeni članovi i lokalni funkcioneri.
 
Prosvetna inspekcija utvrdila je grubo kršenje propisa od strane ove ustanove i naložila ispravljanje istih, dok deca već duže od mesec dana ne mogu da pohađaju svoj vrtić.
  • Svetpbof

    17.10.2022 18:16
    Mžadpnazad
    Sve direktorke mladonazadne treba u ćuzu,
  • Drug Ostoja

    13.10.2022 09:16
    Zadnje vreme
    Zadnje je vreme nastupilo, kad se i preko dece obracunavaju sa neistomisljenicima... Strasno.
  • Lala

    12.10.2022 23:35
    Smena direktorke ,najjmanje sto bi trebalo uciniti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.