Pokrajinski sekretarijat: Zabrinjavaju sve češći slučajevi vršnjačkog nasilja u školama

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice izrazio je danas zabrinutost povodom sve češćih slučajeva vršnjačkog nasilja u školama.
Pokrajinski sekretarijat: Zabrinjavaju sve češći slučajevi vršnjačkog nasilja u školama
Foto: Pixabay
To su saopštili povodom vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi "Sonja Marinković“ u Subotici, kada je jedno dete teže povređeno
Naveli da je ta škola "preduzela sve potrebne mere" propisane opštim i posebnim protokolima za zaštitu dece i učenika.
Dodali su da je na danas održanom sastanku Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u Subotici zaključeno da je neophodno, deci i roditeljima, češće ukazivati na moguće uzroke i posledice vršnjačkog nasilja.
 
U saopštenju je ukazano i da je važno da rodtilji, "što više" budu upoznati sa sadržajima karakterisanim kao digitalno nasilje, "a kojima su mnoga deca izložena na društvenim mrežama".
 
Dodali su u saopštenju i da su ti sadržaji "vrlo često uzrok nemilih događaja" Predstavnik Policijske uprave u Subotici pozvao je škole na intenzivniju saradnju.
Subotička policija će po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici podneti krivičnu prijavu protiv jednog četrnaestogodišnjaka zbog sumnje da je naneo teške telesne povrede vršnjaku.
 
"Policija će protiv drugog četrnaestogodišnjaka podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, dok će za trećeg dečaka, trinaestogodišnjaka, izveštaj proslediti tužilaštvu", navela je policija.
 
Sumnja se da su oni pre dva dana, u OŠ u Subotici učestvovali u incidentu u kojem je teže povređen učenik osmog razreda.
  • ...

    24.11.2022 15:09
    Veternik OS Mihajlo Pupin
    Zabrinuti vec je stanje zabrinjavajuce odavno. Od kad su besramno izbacili tog čoveka nasilje je u porastu i sve se gura pod tepih.
  • Mihajlo

    24.11.2022 14:53
    E moj Pupine…
    Riba smrdi od glave…
    Sad samo da mi je znati ko tu “ribu” čuva?
    Dok se “veliki” igraju direktora, deca su sve nebezbednija!
    Porast nasilja?! Pa videla deca kako to odrasli rade! Tiho i mučno!
  • Veternik

    24.11.2022 13:46
    Pupinovci Veternik
    Bravo "zabrinuti"! Direktorica nam izbacila coveka koji je nas i nasu decu znao u dusu da bi se (mozda za neki procenat) ubacili privatno obezbedjenje!!!
    A Veternik cuti, dokle!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina