Sportskim savezima u Vojvodini 102 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta

Budžet za funkcionisanje sportskih saveza u Vojvodini za narednu godinu znatno je uvećan i iznosi 102 miliona dinara.
Od toga je 95 miliona namenjeno godišnjim programima, dok će sedam miliona dinara biti usmereno za stručno usavršavanje trenerima.
Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta je istakao da će naredne godine biti izdvojeno 20 miliona dinara za stipendiranje mladih sportista iz Vojvodine, podsetivši da je ove godine za to bilo namenjeno 18 miliona dinara.
Znatno je povećano i finansiranje posebnih programa pokrajinskih sportskih saveza pa će tako oni sada biti podržani sa preko 48 miliona dinara, dok je 2022. ta podrška bila 29 miliona.
 
Povodom konkursa za doprinos razvoju sporta, za koji je bilo izdvojeno oko 43,5 miliona dinara, resorni sekretar je precizirao da sada ovu oblast očekuje podrška od čak 65,6 miliona dinara, što je izuzetno važno zbog strateškog pristupa unapređenju sporta i ulaganjima u njegov budući razvoj.
 
Kada je reč o ostalim konkursima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, za međunarodne manifestacije će biti izdvojeno 30 miliona dinara, za afirmaciju žena u sportu 10 miliona, a za podršku školskom sportu osam miliona dinara. 
  • Teodor

    28.12.2022 20:11
    @Zandar
    Pa plivajte, to makar ne košta puno.
  • A.N.

    28.12.2022 10:25
    Nema ništa od ljudi u Kamenici. Pa znate li da su do izbora obecavali žurku i muziku i druzenje…sve koordinacije su slavile pre izbora,a nama su rekli “mi ne slavimo u napred naša će biti odmah posle izbora”… a onda sad opet uoci praznika druge koordinacije su organizovale druzenje. Naši ništa!!! Pa naravno kad ne stižu od silnih putovanja. Ova naša je samo obećavala a sad se povukla u misiju rupu kao preparirana-tobož prezauzeta u skupstini.Samo kad treba da se ide od vrata do vrata i da se lepe plakati onda nas zove. Ne očekujte ni da će se uključiti u ovo plivanje.
  • Pastuv

    28.12.2022 09:22
    @zandar
    Da li je moguće da se još “razmatra”? Pa nama ne treba ništa,mi plivamo ove godine i sa njima i bez njihove podrske! Alavi naprednjaci verovatno nemaju koristi pa zato i neće da organizuju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina