FOTO: Preko Batrovaca pokušao da prošvercuje 30.000 evra, sakrio ih gde je stigao, pa i među čips

Carinici su u utorak, 24. januara na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 30.000 evra, koje je jedan putnik između ostalog sakrio i u limenku čipsa.
Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu pristigao automobil stranih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Kosovu sam putovao 31-ogodišnji strani državljanin.
Mada je rekao da nema ništa da prijavi i da sa sobom nosi oko 9.000 evra, carinici su detaljnom kontrolom neprijavljeni novac pronašli na nekoliko mesta: u torbici sa dokumentima, u jakni odloženoj na zadnje sedište, naslonu za ruke, pa čak i u limenci čipsa spakovanoj u torbu sa hranom i grickalicama.
 
 
Od ukupno pronađenih 40.000 evra putniku je vraćen iznos koji je moguće bez prijavljivanja preneti preko granice, dok će o preostaloj sumi od 30.000 evra odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku. 
 
  • Zvrk

    25.01.2023 22:31
    @alex
    Da, ali prvo se učlani u sektu.
  • alex

    25.01.2023 14:23
    Nikad mi nece biti jasni ovi sto svercuju lovu na taj nacin. Zna se kako se to radi. Odes u Nemacku (Kanadu) 22 puta i doneses potrebne pare. Amateri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".