Preminuo Miroslav Miša Dragin, jedan od osnivača "Kikindskih"

Suosnivač i tehnički urednik "Kikindskih" Miroslav Miša Dragin preminuo je iznenada u 52. godini, saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije.
Dragin je rođen u Kikindi 1971. godine, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, a potom i Višu informatiču školu u Novom Sadu. 
Od sredine devedesetih počeo je da se bavi prelomom novina i grafičkim dizajnom, a u nedeljniku "Kikindske" je, osim novina, tehnički uređivao i književni časopis Severni bunker i druga izdanja.
Dizajnirao je i uredio mnoge časopise i knjige - Moto magazin, regionalni mesečnik Inicijative mladih za ljudska prava - Rez, gradske monografije, plakate i letke - a sarađivao je sa Narodnim pozorištem Kikinda, Zavodom za zaštitu spomenika kulture Srbije, Mokrin hausom i drugim institucijama.
 
 
Bio je dobri duh "Kikindskih" u prethodne skoro dve i po decenije i redakcija je njegovim odlaskom pretrpela nenadoknadiv gubitak.
 
Miša Dragin biće sahranjen 11. februara u 12.30 sati na Novom groblju u Kikindi.
  • Mirko

    09.02.2023 22:27
    Počivaj u miru.
    Voli te zahvalna Kikinda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina