Pokrajina daje 45 miliona dinara da više nekretnina bude u vlasništvu žena

Pokrajinska vlada donela je odluku o dodeli bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena.
Pokrajina daje 45 miliona dinara da više nekretnina bude u vlasništvu žena
Foto: Pixabay
U ovu svrhu u 2023. godini opredeljeno je 45 miliona dinara.
Cilj ove mere podrške jeste unapređivanje položaja žena i njihovo ekonomsko osnaživanje, jer statistika pokazuje da su žene na teritoriji Vojvodine vlasnice nekretnina u 13,95 odsto i suvlasnice u 12 odsto slučajeva.
Ovom odlukom utvrđuju se uslovi i način dodele bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja porodicama na teritoriji Vojvodine, s ciljem povećanja broja žena vlasnica nekretnina.
 
Pravo na ta sredstva imaju porodice - bračne i vanbračne zajednice, kao i samohrane majke s prebivalištem na teritoriji Vojvodine, koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu.
 
Konkurs za dodelu bespovratnih sredstva raspisaće Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina