Rekonstrukcija Doma za duševno obolela lica u Čurugu u toku, radovi do aprila naredne godine

Rekonstrukcija i dogradnja kompleksa Doma za duševno obolela lica u Čurugu u toku je već više od godinu dana i trebalo bi da bude završena u aprilu 2024. godine.
Ovo je trenutno jedna od najvećih investicija u sistemu socijalne zaštite, vredna više od 920 miliona dinara, kaže predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

U ovom domu je, kako navodi Mirović, do sada boravilo po 10 korisnika u jednoj sobi, a rekonstrukcijom će se dobiti dvokrevetne i trokrevetne sobe.

Mirović je prilikom obilaska od izvođača radova zatražio poštovanje ugovorenog roka radova.
 
 
Projektom su predviđeni rušenje i izgradnja novih objekata, kao i rekonstrukcija i dogradnja postojećih objekata. U jednom od paviljona boraviće korisnici kojima je potreban mali stepen podrške, a kapacitet ovog paviljona je 44 korisnika.
 
Za smeštaj korisnika kojima je potreban veći stepen podrške namenjen je zaseban, prizemni paviljon veće kvadrature i kapaciteta (boravak 50 korisnika), dok će oko stotinu korisnika sa najmanje potreba za pomoći biti smešteno u delu novog prizemnog objekta. Na spratu će biti smeštene kancelarije za administraciju. 
 
U ovom objektu biće smeštena glavna ambulanta, kao i prostori dnevnog boravka i radne terapije.
 
Nepokretni korisnici, kojima je potreban najveći stepen podrške, biće u četvrtom paviljonu, u novom objektu površine oko 480 kvadrata, kapaciteta za boravak 26 korisnika.
 
Biće rekonstruisani i kuhinja sa trpezarijom i vešeraj, a u toku su i radovi na izgradnji nove portirnice, rečeno je nakon današnje posete Mirovića ovom objektu u rekonstrukciji. 
 
Biće rekonstruisane i okolne saobraćajnice, parking, pešačke staze i platoi, postaviće se klupe, korpe za otpatke i drugi delovi mobilijara, a urediće se zelenilo.
Novoprojektovani Dom za duševno obolela lica raspolagaće ukupnim kapacitetom do 220 korisnika.
 
Mirović je istakao da će narednih nedelja početi rekonstrukcija i dogradnja dnevnog boravka Doma za odrasle i starije "Sveti Vasilije Ostroški" u Bečeju.
 
"Predstoji nam i veliki konkurs u septembru – više od 400 miliona dinara će biti opredeljeno novim rebalansom budžeta za sve domove socijalne zaštite u Vojvodini. Nastavićemo da ulažemo sredstva u ovu oblast, jer želimo da obezbedimo najbolje uslove za boravak korisnika, štićenika i rad zaposlenih", izjavio je Mirović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina