Janković: Što pre obnoviti natpis "Subotica" na mađarskom i pronaći one koji su ga polomili

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković navela je da očekuje da će polomljeni natpis "Subotica" na mađarskom jeziku biti obnovljen u najkraćem roku, a počinioci sankcionisani.
"Lomljenje natpisa Subotica na mađarskom jeziku, u bojama mađarske zastave, za svaku je osudu. Ustav i zakoni garantuju pripadnicima nacionalnih manjina pravo na službenu upotrebu svog jezika i pisma", navela je Janković u saopštenju.
Podsetila je da je, prema navodima medija, u julu prethodilo oštećenje natpisa dobrodošlice u Suboticu na ćirilici, kod kružnog toka.
"Ovakvi pojedinačni vandalski incidenti posebno su štetni i bespotrebni u nacionalno mešovitim sredinama i mogu negativno da utiču na vrednosti zajedničkog života građana i bogatstvo različitosti", upozorila je Janković.
  • Mastodont

    06.09.2023 11:57
    @Хомер

    E tako su i posle vašeg velikosrpskog divljanja 90-tih od vas ostali samo dugmići, samo ste previše glupi da to shvatite.
  • Đorđe B.

    06.09.2023 11:08
    Perspektiva…
    Šta se čudimo?Svako današnje društvo je rezultat školskog sistema od pre 20 godina.
    “Stvarnost nam je crno-bela a budućnost siva…”
  • Mr Pit & 12 guslaca

    05.09.2023 13:26
    Прво треба пронаћи оне који су то урадили , па тек после поставити нови натпис града на мађарском језику,јер ће то ,из ината ,поново урадити !?
    (Мр Пит & 12 'гуслача')

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina