Učenik pogođen kuglom u glavu na času fizičkog

U Osnovnoj školi "Slobodan Pajić Baja" u Pećincima u ponedeljak je, na času fizičkog, učenik gvozdenom kuglom za bacanje pogodio đaka starijih razreda u glavu.
Učenik pogođen kuglom u glavu na času fizičkog
Foto: 021.rs
"U poslepodnevnoj smeni, 11. septembra, u našoj školi u Pećincima, na času fizičkog i zdravstvenog vaspitanja povredio se učenik petog razreda. Dete ima povredu glave, zbrinuto je i prevezeno u bolnicu u Beograd, gde se nalazi na lečenju i daljem posmatranju", navodi se u saopštenju škole, prenosi Blic.
Navode da su roditelji i svi nadležni obavešteni o tom slučaju. 
 
"Škola će raditi na utvrđivanju okolnosti usled kojih je došlo do povrede i utvrđivati eventualnu odgovornost zaposlenih", kažu u školi.
Dodaju da je istog dana školu posetila Prosvetna inspekcija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i prosvetni savetnici Školske uprave Novi Sad.
 
Blic navodi da je dečak zadobio tešku frakturu lobanje.
 
Iz Dečje klinike u Tiršovoj potvrdili su za Kurir da se dečak iz Pećinaca nalazi u ovoj zdravstvenoj ustanovi, da je operisan i da je u stabilnom stanju.
  • Vladan

    17.09.2023 09:37
    @Dario

    Odgovornost zaposlenih je da deci uopšte ne daju kugle za bacanje. U životu nisam čuo da je nekom palo na pamet da to uvrsti u školski program.
  • Dario

    16.09.2023 14:33
    "A koji ce im moj bacanje kugle u zivotu?"

    To se i ja pitam. Kugla, razboj, greda, kao da školujemo decu za gimnastičku olimpijadu u SSSR. Decu treba voditi na trčanje, šetnju, planinarenje, plivanje, fitnes. Onaj sistem sa kuglama je zastareo.

    A što se tiče odgovornosti zaposlenih, ne moraju oni biti odgovorni. Može dete i samo da odluči da baca kuglu gde stigne, a šta će profesor? Da trči za njim i obara ga na zemlju?

    Od svega mi je najviše žao deteta kome je polomljena lobanja i život doveden u pitanje.
  • Fuj49

    15.09.2023 19:16
    Sramota
    Treba da utvrde neodgovornost koja nije eventualna, već sasvim izvesna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina