Protest zbog izmeštanja devojčice iz hraniteljske porodice u sredu u Bačkoj Topoli

"Skup za Martinu i njen povratak kući" održaće se u sredu, 25. oktobra, u Bačkoj Topoli.

Skup organizuje neformalna grupa građana "Za Martinu - Martináért", nezadovoljna radom državnih organa, pre svega Centra za socijalni rad Bačka Topola zbog izmeštanja četvorogodišnje devojčice iz hraniteljske porodice Ozorak u ovom mestu.

Početak skupa je planiran za 17 časova. Nakon obraćanja organizatora i gostiju biće organizovani skupljanje peticije za smenu direktorice Centra za socijalni rad Bačka Topola i šetnja sa plišanim igračkama u centru Bačke Topole.
Nakon šetnje je predviđeno obraćanje članova porodice Ozorak.
 
Neformalna grupa poziva ljude da dođu u što većem broju i da, ako su u mogućnosti, ponesu plišanu igračku sa sobom. 
 
Kako je pisao portal Magločistač, Centar za socijalni rad je prošle sedmice odveo devojčicu Martinu iz hraniteljske porodice, što je izazvalo reakciju građana koji su se istog dana okupili u centru Bačke Topole u znak podrške hraniteljskoj porodici. 
 
Direktorka Centra za socijalni rad u Bačkoj Topoli Jasmina Zimonjić izjavila je da je četvorogodišnja devojčica iz hraniteljske porodice Ozorak izmeštena "zbog njenog interesa".

Dodala je da je ona izmeštena u usvojiteljsku porodicu zato što sin Erike Ozorak, Šandor Ozorak, nikada nije podneo zahtev za usvajanje Martine, te da zbog toga dete ni na taj način nije moglo da ostane u ovoj porodici.

  • Pogrešna adresa

    24.10.2023 13:43
    @r
    Teško je tako nešto objasniti autorima komentara.
    Da je vaš sin odgajan u hraniteljskoj porodici, šta bi bilo sa njim kada se iškolovao i hranitelji prestali da dobijaju novac? Ima i sjajnih hranitelja, ali ima i onih koji bi odmah iselili dete. Vi sigurno niste sina usvojili zbog novca, pošto nikakav novac niste dobili, za razliku od hranitelja kojima ide i staž.
    Ne govorim protiv hraniteljstva ima dobrih i onih kojima je materijalni interes iznad svega.
  • r

    24.10.2023 12:44
    r
    Dajte dete usvojiteljima, koliko porodoca čeka da na svoje krilo stavi svoje dete, pa ono stoglo putem usvajanja.Znam iz ličnog iskustva ,usvojili smo pre 26 godina dečaka koji je već osnovao svoju porodicu.Usvojena deca imaju ista prava kao rođena.Dete u hraniteljskoj porodici nema nikakva prava ,svaki momenat može biti iz nekog razloga vraćena u državnu ustanovu.Svaki dan proveden mimo usvojitelja je izgubljen dan i za dete i tu porodicu .Ti koji protestuju nisu edukovani po tom problemu.
  • Pogrešna adresa

    24.10.2023 10:57
    Dušebriznici
    Znači radi interesa deteta treba omogućiti usvajanje starateljima oko 6 decenija starijim od deteta, poštećete dete od stresa? Koliki je očekivani životni vek, kolika je verovatnoća da dete ostane bez oba roditelja pre završetka školovanja?
    A sin nije ni podneo zahtev za usvajanje, a da jeste, šta ako zasnuje svoju porodicu, da li će M. biti prihvaćena?
    Nažalost dušebrižnika usvajanje je najbolje rešenje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina