Zrenjanin: Puštena voda iz postrojenja za prečišćavanje, ali zabranjena za piće

Kompanija "Pannonian Water" je danas u Zrenjaninu, na osnovu ugovora o prečišćavanju vode za piće, počela probno snabdevanje grada vodom iz postrojenja za prečišćavanje.
Zrenjanin: Puštena voda iz postrojenja za prečišćavanje, ali zabranjena za piće
Foto: 021.rs (arhiva)
Gradsko preduzeće "Vodovod i kanalizacija" je saopštilo da prva faza realizacije ugovornih obaveza podrazumeva isporuku "vode bez boje, ukusa i mirisa".
 
Navode da je zabrana upotrebe vode za piće i dalje na snazi.
"Narednih dana će biti provereni postrojenja i proizvodnja, te je moguće da dođe do oscilacija vidljivih elemenata vode, uz mogućnost povratka na sistem vodosnabdevanja Vodovoda i kanalizacije", sopštilo je to preduzeće.
 
U Zrenjaninu je od 2004. godine zabranjena upotreba vode iz vodovoda za piće, a pokušaji da se reši problem bili su bezuspešni.
Pre nekoliko godina italijanska poslovna grupa Zilio izgradila je postrojenje za prečišćavanje vode, a kasnije je u nekoliko navrata isporučivana voda za koju se tvrdilo da zadovoljava standarde i da se čeka rešenje sanitarne inspekcije kojom se ukida zabrana upotrebe vode za piće iz 2004. godine.
 
Fabrika je prestala da radi zbog eksplozije krajem 2020. godine, a vodosnabdevanje grada preuzelo je preduzeće "Vodovod i kanalizacija".
 
Postrojenje je iz trećeg puta prodato za 417 miliona dinara firmi "Pannonian Water" iz Beograda koja je potom dogradila fabriku.
  • Plavi

    22.12.2023 15:49
    Izborska voda
    Prošli izbori, voda je kao bila čista, riknuli svi kućni filteri po gradu. Šteta ne merljiva. Hemija istopila reversne osmoze itd. Ko razume shvatiće.
  • Fića

    09.12.2023 09:27
    Voda u Zrenjaninu
    Sad će "vožd" da dođe i spasi Zrenjanince i Zrenjaninke.
    Samo, "aklamirajte ga 17- tog", pa će posle toga...!
  • Dejan

    08.12.2023 20:18
    srb
    Kako moze cista voda da ide kroz stare azbestne cevi od pola veka pa da bude dobra po srbijanskim zakonima ! Al upregnu se srbi kao pijani plota, no idite negde u EU i vidite gde ima da se pije voda tamo sa cesme ? Svi kupuju flasiranu po raznim marketima,jedino ovde trazimo kvalitet na cesmi i trosimo ludacku energiju da bi je precistili !!! ajmo rcaaaa,muuuu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina