Viši sud u Subotici zaštitio uzbunjivača iz PIO fonda: Vraćen je na posao

Viši sud u Subotici naložio je subotičkoj filijali Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje da privremenom merom vrati uzbunjivača Sašu Jovanovića na poziciju načelnika.
Viši sud u Subotici zaštitio uzbunjivača iz PIO fonda: Vraćen je na posao
Foto: Pixabay
On je pre osam meseci smenjen sa te pozicije, saopštio je danas portal Pištaljka.
 
Tako je ovaj sud usvojio žalbu advokata Pištaljke koji zastupaju Jovanovića i ispravio grešku koju je napravio pošto je prvobitno izrekao privremenu meru u kojoj nije naložio poslodavcu da uzbunjivača vrati na pozicije na kojima je bio pre uzbunjivanja, kako to zakon i nalaže.
Subotički PIO fond je ovu odluku suda sproveo praktično odmah pošto je izrečena, pa je uzbunjivač Jovanović vraćen na mesto načelnika za finansijske i opšte poslove i tu će ostati sve dok traje postupak koji je uzbunjivač pokrenuo da bi se zaštito od odmazde poslodavca, koji ga je smenio posle uzbunjivanja, objašnjava portal.
Jovanović je ukazao na to da je direktorka filijale u Subotici Neda Tešović zaposlena na osnovu falsifikovane dokumentacije o stručnoj spremi i da joj je u tome pomogla bivša direktorka Snežana Marić.
 
Jovanović je prijavio i da je bivša direktorka Snežana Marić oštetila budžet PIO fonda za više od milion dinara i da je u njihovim prostorijama organizovala izborni štab Partije ujedinjenih penzionera Srbije, dodaje se u saopštenju Pištaljke.
  • Dare

    01.03.2024 10:51
    Zašto
    Nije procesuirana direktorka sa falsifikovanom diplomom?! A i ovo se desilo jer nije u pitanju sekta nego neka nebitna partija,da je dotična gospodja član sekte Jovanović bi bio vraćen nikad.
  • Nebojša

    01.03.2024 08:12
    Bilo
    bi dobro da je odluka doneta po ubeđenju i poštovanju zakona, a ne po naređenju
  • penzioner

    01.03.2024 07:40
    sta je sa penzionerima
    Kada ce tuzilastvo i sup da reaguju na zakidanju penzija
    od strane PIO fonda.U Novom Sadu mnogi korisnici se
    spremaju sa dokazima da tuze zaposlene.Stavljanje predmeta
    u arhivu ,netacno izracunate penzije,mnogi su pomrli nisu
    dobili konacno resenje vec privremeno,neki godinama imaju
    samo privremeno resenje,ne odgovaranje na zalbe uzkonskom
    roku itd.Upucivanje na upravni sud i visegodisnje cekanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina