SSP: Policija zabranila "štand za prijavu fantomskih birača" u Zrenjaninu

Stranka slobode i pravde (SSP) je saopštila da ih je danas u Zrenjaninu, kada su postavili "štand za prijavu fantomskih birača", policija upozorila da ne mogu biti na javnoj površini.
SSP: Policija zabranila "štand za prijavu fantomskih birača" u Zrenjaninu
Foto: 021.rs

Time im je, kako navode, zabranjena politička aktivnost.

"Iako smo skup redovno prijavili s ciljem da stojimo desetak metara ispred Policijske uprave da bismo upoznali građane putem letaka o fantomskim glasačima, policija nam je zabranila štand na tom mestu, legitimisala nas i decidno naredila pomeranje s javne površine", navodi SSP.

Ocenjuju da je u Zrenjaninu "agilnost policije fascinantna", imajući u vidu da policija u Kaću nije reagovala na napad na članove SSP-a dok su prošle nedelje delili letke na 50 metara od policijske stanice.
 
"Da li se samo opozicionim aktivistima ograničava kretanje i zabranjuje političko delovanje, jer kada treba hapsiti i kažnjavati aktiviste, policija i tužilaštvo revnosno postupaju, a kada treba hapsiti nasilnike koji napadaju opoziciju i aktivne građane, izostaje reakcija nadležnih. Da li ovako izgleda primena preporuka ODIHR-a Ane Brnabić?", pita SSP Zrenjanin.
  • Vera

    15.04.2024 00:06
    pitanje
    da li u policiji ima još časnih ljudi koji znaju da policija nije isto što i partijska batina?
  • B

    14.04.2024 10:56
    pa i treba
    Nemaju dozvolu da skupljaju fantomske birace.
  • Nik

    13.04.2024 18:56
    @Pera
    Ako je policija uvek uz vlast, kako nisu zaštitili Đinđića? Biće da je problem u tome ko je na vlasti. Ako je na vlasti neko ko je spreman na sve da bi ostao na vlasti, da upropasti i zloupotrebi sve institucije društva, pa i policiju, onda imate ovakvo ponašanje prema svima koji se ne klanjaju vođi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina