Hrvatski državljani preko Neština pokušali da prošvercuju stare kovanice, grnčariju, nakit...

Pripadnici Regionalnog centra granične policije prema Hrvatskoj i Policijske uprave u Novom Sadu uhapsili su hrvatske državljane F. V. (31) i D. B. (34) zbog šverca kulturnog dobra.
Hrvatski državljani preko Neština pokušali da prošvercuju stare kovanice, grnčariju, nakit...
Foto: 021.rs
Kontrolom njihovog vozila, na Graničnom prelazu Neštin, pronađeni su neprijavljeni predmeti koji spadaju u kulturno dobro.
U pitanju su kovani novac, nakit, grnčarija, metalni i stakleni predmeti, za koje se pretpostavlja da potiču iz antičkog perioda.
Obojici osumnjičenih određeno je zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Bačkoj Palanci. 
  • Aleksej

    16.04.2024 06:59
    Uh...
    "Stare kovanice, grnčarija, nakit..."

    Uh pa to je vas opasno, dobro je da nas granicari stite od ovakvih kriminalaca!
  • Tuga

    15.04.2024 23:12
    A pa to se zna. U Banostru pricaju mestani da dolaze razni likovi sa detektorima za metal i svasta iskopavaju i traze. Znam pouzdano i licno sa video od par osoba novcice iz rimskog perioda koje su ljudi nalazili na svojim imanjima. A za te likove koji se setkaju tamo kazu da su stranci. I nije to sad nista novo i nepoznato. Problem je sto se to ne sprecava nego se cuti zato sto se iznose istorijsko i kulturno nasledje ovog regiona i odnosi ko zna gde. To je kriminal koji cveta na koji se dugi niz godina zatvaraju oci i cuti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina