Vozač autobusa i kondukter privedeni zbog krijumčarenja cigareta

Dve osobe su uhapšene zbog sumnje na krijumčarenje cigareta.

Kako navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, hapšenje je rezultat saradnje Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP i Uprave granične policije, Uprave carina i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Na graničnom prelazu Šid, pri izlazu iz zemlje, pregledom autobusa sa područja AP KiM, u kome su se nalazili osumnjičeni, vozač R. H. (51) i kondukter R. A. (40), policija je u skrivenom delu pronašla 1.678 paklica cigareta bez akciznih markica u vrednosti od oko 638.000 dinara, navodi MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.
 
Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Milan

    01.05.2024 14:11
    Majami bič
    Kokeza na aparatima.
  • Pukovnik

    01.05.2024 11:19
    dosta bilo ne mere više!!!
    Ako carinik ima uigranu šemu sa prodavcem cigareta na crno, onda to znači da treba obavljati ozbiljnije komtrole rada carinika. A to je posao za neke ozbiljnije državne bezbednosne institucije. Lično znam da postoji decenijska saradnja carinika sa graničnih prelaza sa Mađarskom - sa građanima Subotice, Bačke Topole, Sombora, Apatina, Sente... I svi ti građani lepo žive, imaju dobra kola, dobru ribu/ženu i decu i naravno svoju kuću. Jesu mnogi slepci, al me baš toliki braćo moja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Žena poginula u nevremenu u Somboru

Jedna žena je poginula u jakom nevremenu, koje je oko 17 časova zahvatilo Sombor i okolinu, kada je stablo palo na vozilo kojim je upravljala.