Subotica: Glumci protiv novog direktora pozorišta

Ansambl Narodnog pozorišta u Subotici protivi se predlogu Mađarskog nacionalnog saveta da Atila Andraši bude postavljen za novog umetničkog direktora Drame na mađarskog jeziku.
Ansambl Narodnog pozorišta u Subotici protivi se predlogu Mađarskog nacionalnog saveta da Atila Andraši bude postavljen za novog umetničkog direktora Drame na mađarskog jeziku.

Odbor za kulturu predložio je na sednici da reditelj Atila Andraši bude umetnički direktor Drame na mađarskom jeziku posle isteka mandata Zoltana Mezeija.

Na konkurs za novog direktora drame prijavili su se, osim Andrašija, Atila Antal, Petronela Kermeci i Ferenc Peter, a većina članova Odbora za kulturu glasala je za Andrašija. Zbog ovoga se oglasio ansambl Drame na mađarskom, koji je saopštio da se "ne slaže sa konkursnim programom" Andrašija.

-Drama na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica je sa zaprepašćenjem primila odluku Odbora za kulturu Mađarskog nacionalnog saveta o predlogu da se za umetničkog direktora drame predlaže Atila Andraši - navedeno je u saopštenju.

Inače, umetničkog direktora Drame na mađarskom imenuje direktor Narodnog pozorišta na osnovu predloga Odbora za kulturu Nacionalnog saveta Mađarske nacionalne manjine.

  • 10.06.2014 10:51
    Drama ni oko cega
    Ajde glumci oladite malo, ne okrece se svet oko vas, zivite fenomenalno i stalno se nesto bunite...Isto je Andras, Atila, kermeci, ovaj onaj, svi isto rade...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".