Otisci na noktu pripadaju drugarima Tijane Jurić

Otisci na veštačkom noktu koji je pronađen nedaleko od terena "Rata", za koji majka i prijatelji nestale Tijane Jurić (15) tvrde da je njen, pripadaju osobama bliskim devojčici koji su učestvovali u potrazi za njom i nemaju veze za njenim nestankom.
Otisci na veštačkom noktu koji je pronađen nedaleko od terena "Rata", za koji majka i prijatelji nestale Tijane Jurić (15) tvrde da je njen, pripadaju osobama bliskim devojčici koji su učestvovali u potrazi za njom i nemaju veze za njenim nestankom.

I na beloj patici "starka", koja je bila prvi dokaz da Tijana nije samovoljno otišla, postoji šest otisaka, ali, prema nezvaničnim informacijama, pripadaju devojčicinim drugarima koji su je tražili.

Ni osmog dana od nestanka Tijane niko ne zna gde je devojčica i ne postoje dokazi da je u noći između 25. i 26. jula prešla granicu sa Mađarskom. U noći kada je Tijana nestala, zbog turnira u malom fudbalu, u naselju Rata bilo je više ljudi nego obično.

- Kao da je isparila. Analizirali smo njen put od stadiona do kafane "Polet", gde se rastala sa drugovima do trenutka kada je viđena poslednji put na Rati. Bila je sa društvom na turniru. Tijana je od druga uzela duksericu iako je imala svoju. Obukla je duks tog drugara, a svoj ljubičasti vezala oko struka. Rekla mu je da će mu vratiti duks. Krenula je sa drugaricom i drugom oko 00.15 sati, a kući je morala da se vrati do jedan. Po nekoj mojoj zamisli, kada su stigli do kafane "Polet" shvatila je da ima vremena da vrati duksericu. Stotinak metara pre sportskih terena sreo je jedan dečak. Tada je zamakla iza ćoška i nestala. Od pet do sedam minuta se ne zna šta je sa njom i ona u tom vremenu i nestaje - kaže Igor Jurić.

Dečak koji je pratio Tijaninu drugaricu nazvao je dečaka od koga je pozajmila duks i pitao ga da li ju je dočekao. Rekao je da je nema i krenuo joj u susret, ali je pronašao samo njenu belu patiku. Jurići su bili i na mestu gde je identifikovan signal njenog mobilnog telefona, dva kilometara uz granicu, ali da li je tamo bila i Tijana, to ne znaju. Policija im je rekla da nisu pronađeni patika i nokat, mislili bi da je samovoljno otišla.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da srpska policija u saradnji sa mađarskim kolegama neumorno traga za Tijanom Jurić, te da su i dalje nepoznati motivi njenog nestanka. U istrazi pomaže Interpol, a uključili su se i poligrafisti, helikopterske i specijalne jedinice. Signal Tijaninog mobilnog telefona, prema rečima Stefanovića, poslednji put detektovan je dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj. Protekle sedmice, nakon što je na Fejsbuku napravljen nalog "Tijana Jurić - Kako doći do nje?" preko kog su navodni otmičari tražili otkup, policija je utvrdila da se radilo o lažnoj infomaciji koju je postavilo maloletno lice iz Zrenjanina. Ta Fejsbuk grupa je ubrzo ukinuta.

  • 05.08.2014 12:03
    Njeno kretanje je bilo nepredviđeno i za nju samu. Preko granice se ne ide bez pasoša, ni beba se ne može prošvercovati bez organizacije i plana. Njen telefon je upotrebljen samo da zavara trag.
  • ZoranNS

    03.08.2014 16:24
    Jel ta granica kao švajcarsdki sir
    Jel ta granica kao švajcarsdki sir, takva manifestacija u blizini granice zaslužuje posebnu pažnju.
  • 03.08.2014 13:52
    Samo da se vrati ziva i zdrava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina