Subotica: Odbijen predlog spajanja dva preduzeća

Predlog Skupštine grada Subotice da se pripoje JP Direkcija za izgradnju grada i JP Zavod za urbanizam nije dobio odobrenje Ministarstva finansija.
Predlog Skupštine grada Subotice da se pripoje JP Direkcija za izgradnju grada i JP Zavod za urbanizam nije dobio odobrenje Ministarstva finansija.

Ono je u dopisu koji je u Gradsku upravu stigao 8. oktobra, smatra da skupštinsku Odluku od 6. jula 2014. godine treba ponovo razmotriti, jer se poslovi prostornog i urbanističkog planiranja mogu poveriti samo nadležnom organu jedinice lokalne samouprave. U zahtevu koji je u junu Grad Subotica poslao Ministarstvu finansija traži se od republičkih organa da se poveća planirana masa za plate zaposlenih u Direkciji, jer bi se broju od 65 radnika dodao i broj od 43 zaposlena u Zavodu.

Prema obrazloženju Ministarstva finansija, kako je Zavod ostvarivao prihode na tržišnoj osnovi, naplatom ispostavljenih računa za izvršene usluge, nije bio indirektni korisnik budžeta. Pripajanjem JP Direkcija za izgradnju grada, ona bi zato promenila status u "društvo sticaoca". Takođe, potrebno je prispitati da direkcija u oblasti izgradnje bude osnovana kao javno preduzeće, a takođe, ministarstvo je mišljenja da u oblasti planiranja i izgradnje ne mogu da se osnivaju direkcije kao javna preduzeća. Zbog toga, Grad Subotica nije dobio saglasnost za povećanje planirane mase sredstava za plate.

- Nije na meni da komentarišem dopis koji je upućen Gradskoj upravi, mi i dalje radimo kao dva odvojena subjekta, Skupština grada je donela odluku, ali se ništa ne radi bez saglasnosti nadležnih organa - kratko je rekao direktor Direkcije za izgradnju grada Subotice Peter Blau.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".