Budžet za stočarstvo veći od naredne godine

Današnjim potpisivanjem ugovora u vrednosti od 7,5 miliona dinara završio se program za stočarstvo za 2014. godinu.
Današnjim potpisivanjem ugovora u vrednosti od 7,5 miliona dinara završio se program za stočarstvo za 2014. godinu.

Prošle nedelje su potpisani ugovori za dodelu sredstava za selekcijske mere u iznosu od 52,5 miliona dinara, a danas ugovori na osnovu tri konkursa.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je da se program za stočarstvo podržava budžetskim sredstvima AP Vojvodine, odnosno da ne postoje namenska sredstva kao što je to slučaj u nekim drugim oblastima. Ali, naglasio je Bogaroški, postoji jasna svest da je ulaganje u stočarstvo jedan od prioriteta AP Vojvodine.

"U sledećoj godini planiramo da povećamo budžet za stočarstvo, sa 60 na 80 miliona dinara. Konkretno, najveće povećanje će biti za selekcijske mere, ali ćemo povećati i iznose i za ove druge mere", najavio je resorni sekretar i istakao da i u drugim oblastima koje finansijski podržava sekretarijat postoje mere kojima se podstiče stočarstvo.

"Pre svega, u programu ruralnog razvoja imaćemo subvencionisanje troškova za adaptaciju i sanaciju stočarskih farmi i dalje ćemo zadržati podršku projektima mini-mlekara i mini-mesara. Sa tim sredstvima, koja će takođe biti povećana u odnosu na 2014. godinu, budžet za stočarstvo će biti veći nego ove godine", rekao je Bogaroški.

Danas je potpisano 97 ugovora na osnovu tri konkursa. Prvim konkursom raspodeljeno je dva miliona dinara za 19 korisnika za održavanje lokalnih i regionalnih izložbi stoke. Drugim konkursom raspodeljeno je 1,5 miliona dinara za 18 korisnika, za unapređenje smeštaja, ishrane i nege ugroženih autohtonih rasa, kao što su kod goveda podolac i buša, u svinjarstvu magulica i u ovčarstvu vitoroga žuja i čokanska cigaja.

Za sprovođenje programa unapređenja rada udruženja odgajivača stoke dodeljeno je četiri miliona dinara za 60 korisnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina