FOTO: 12 najluksuznijih automobila državnika

Kraljevi, predsednici ili premijeri, svi vole da uživaju u luksuzu koji donosi njihova pozicija, a skupoceni automobili su samo delić toga.
Cene nekih od automobila svetskih lidera predstavljaju pravo malo bogatstvo. 
 
12. Brunej - Rols Rojs Fantom VI 148.645 dolara
 
Sultan Bruneja putuje svuda u svom skupocenom Rols Rojsu. Ovaj auto je sinonim za luksuz i prestiž, zbog čega predstavlja sjajan izbor za državni automobil. On nije samo vizuelno lep, već nudi i ozbiljnu snagu. Masivni V8 motor daje mogućnost velikih brzina sa maksimalnim uživanjem.
 
11. Nemačka - Mercedes Benz S600L 174.890 dolara
 
Ovo je definitivno jedan od najpopularnijih nemačkih automobila, pa je sasvim jasno zbog čega se nemački predsednik vozi baš u svom S600 modelu. Neverovatan luksuz, najnovija tehnologija, uključujući i LED osvetljenje jeste ono što krasi ovaj automobil. Enterijer je potpuno redizajniran i prilagođen luksuznim potrebama predsednika.
 
  
 
10. Indija - Mercedes Benz S600 (W221) Pulmen Gard 180.000 dolara
 
Za razliku od nemačkog modela S600, vlada Indije se odlučila za veliku limuzinu. Klasični dizajn ovog mercedesa je dosta modernizovan, a unutrašnjost automobila je preuređena i sadrži pufnasta i meka sedišta koja pružaju veliku udobnost.
 
9. Filipini - Mercedes Benz W221 250.547 dolara
 
Izgleda da je "mečka" jedan od omiljenih automobila državnika, a jasno je i zašto. Ovaj W221 model opremljen je felnama od 17 inča i masivnim motorom koji je u stanju da državnike provoza brzo ukoliko je to potrebno. O udobnosti je suvišno govoriti, jer je u pitanju mercedes.
 
  
 
8. Rusija - Mercedes S klasa Limuzina 251.417 dolara
 
Ukoliko je Vladimir Putin zadovoljan ovim automobilom, onda to znači da na njemu nema mane. Ova limuzina je potpuno redizajnirana i pretvorena u veoma otporan blindirani auto koji može da prođe kroz krizne situacije koje prate predsednika kao što je Putin.
 
7. Malezija - Majbah 62 - 394.000 dolara
 
Malezija je takođe krenula tragom nemačkih automobila, te se mogu pohvaliti neverovatnim Majbah 62 modelom. Ovaj automobil je izuzetno udoban i konstruisan je sa ciljem da bude savršeno državno vozilo bez ijedne mane.
 
  
 
6. Velika Britanija - Jaguar XJ Sentinel 455.021 dolara
 
Britanci su patriote i kada su automobili u pitanju, zbog čega su se opredelili za domaću proizvodnju. Jaguar sadrži 5.0 litarski V8 motor koji se može pohvaliti ozbiljnom snagom. Potpuno je neprobojan i otporan na metke, a za to je zaslužan kevlar od kojeg je ovaj model napravljen. U njemu se nalazi i rezervoar sa kiseonikom koji može spasiti život u neočekivanim situacijama.
 
5. Tajland - Majbah 62 Limuzina 500.000 dolara
 
Ovaj model za cenu od pola miliona dolara pruža luksuz kakav malo koji automobil ima. Prostrani enterijer, frižider sa luksuznim vinima i sjajno ozvučenje omogućavaju bilo kom državniku ove zemlje da putuje sa stilom.
 
  
 
4. Vatikan - Mercedes Benz M klasa 524.990 dolara
 
Papa je poznat po svom Papomobilu. On je modifikovana verzija koja u zadnjem delu ima staklenu barijeru u kojoj se nalazi papa. Ovo omogućava da pozdravi sve vernike, a da istovremeno bude zaštićen. Iako se ovaj automobil uglavnom kreće veoma sporo, on može da razvije brzinu i do 260 km/h.
 
3. Kina - Hongkvi Limuzina 801.624 dolara
 
Za ovu marku automobila većina ljudi na svetu nije čula, a jedina svrha mu je da bude elitno vozilo kineskih državnika kojih ima poprilično mnogo. Automobil podseća na Rols Rojs, ali ima veoma bitnih razlika. Vožnja u njemu predstavlja prvoklasni luksuz i uživanje.
 
2. Sjedinjene Američke Države - Kadilak 1 - 1.500.000 dolara
 
Sa cenom od milion i po dolara ovaj model kadilaka zaslužuje drugo mesto na listi najskupljih državničkih automobila. Automobil je transformisan u blindiranu limuzinu koja pruža maksimalnu zaštitu, ali i luksuz.
 
  
 
1. Engleska kraljica - Bentli Stejt Limuzina 15.167.500 dolara
 
Ubedljivo najskuplji auto se nalazi u vlasništvu kraljice Elizabete, koja se sa ponosom vozi u njemu. Ovaj model je napravljen za 50. godišnjicu brenda i od tada pripada kraljevskoj porodici. Može se reći da je vožnja u ovom automobilu zaista - kraljevska.
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.