Najtopliji februar u istoriji merenja

Temperatura na globalnom nivou u februaru je potukla sve prethodne mesečne rekorde, čime je prošli mesec postao najtopliji februar u istoriji merenja.
Globalna temperatura na kopnu i na površini mora prošlog meseca bila je 1,35 Celzijusovih stepeni viša od proseka za februar koji se računa prema podacima od 1951. do 1980. godine, saopštila je NASA. 
 
Meteorolozi Džef Masters i Bob Henson tvrde da je rezultat merenja zaista šokantan, ali je i još jedan podsetnik na globalno zagrevanje. 
 
"Upravo jurimo zastrašujućom brzinom prema granici od maksimalna dva stepena Celzijusa otopljenja u odnosu na predindustrijsko razdoblje", dodaju oni. 
 
Stefan Rahmstorf s nemačkog Instituta za istraživanje uticaja klime u Potsdamu izjavio je da je ovo svojevrsna klimatska uzbuna.
 
Autor: 021
  • Александар

    15.03.2016 10:36
    Ожених се
    Ето шта се деси када се ја женим, читава планета гори...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.