Roboti će dostavljati pice

Lanac brze hrane Domino će uskoro testirati robota za dostavu pica na Novom Zelandu, koji će, kako je saopšteno, biti prvi robot takve vrste u svetu.
Kompanija Domino je saopštila da u saradnji sa vlastima Novog Zelanda radi na testiranju Domino robota (DRU).
 
Robot na četiri točka, razvijen u Australiji, niži je od metra i sadrži grejne pregrade (rerne) u koje može biti stavljeno do deset pica. DRU-a se kreće pomoću napajanja iz baterije i ima senzore za izbegavanje prepreka, navodi se u saopstenju kompanije.
 
Kada poruče picu, naručioci dobijaju poseban kod, koji zatim ukucavaju u tastaturu robota kako bi otključali pregradu u kojoj se nalazi njihova pica. "DRU je mudar i simpatičan i uvereni smo da će jednog dana postati integralni deo porodice Domino", izjavio je generalni menadžer ovog lanca na Novom Zelandu, Skot Buš.
 
"Ovo je izuzetna prilika za Novi Zeland. U proteklih godinu dana sam aktivno i agresivno promovisao Novi Zeland kao poligon za probu nove transportne tehnologije", kazao je Buš.
 
Vlasti Novog Zelanda još uvek rade na propisima koji se odnose na autonomna vozila kao što je DRU. 
 
Autor: agencije

Teme

PICA
  • Đunta

    21.03.2016 14:15
    Jedva čekam kada će roboti postati predsednici ili premijeri. Robot nema ego, njemu ne treba novac, moć, seks... Nisu mu potrebni poltroni i du*euvlakači... Biće to kraj svih naših problema...
  • zivan

    19.03.2016 23:05
    Roboti ce uskoro operisati i voziti avione....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti