VIDEO: Ovo je proglašeno najgorom rasističkom reklamom svih vremena

Kineska kompanija koja proizvodi deterdžent za veš Qiaobi izazvala je veliku buru objavivši reklamu koja je prozvana najgorom rasističkom reklamom svih vremena.

Na početku reklame se vidi mlada Kineskinja koja stavlja veš u mašinu dok s njom flertuje crnac čiji su odeća i lice prekriveni bojama za farbanje. Kada joj se muškarac približi ona mu stavi tabletu za pranje veša u usta i ugura ga u mašinu. Nakon što se pranje završilo iz nje izlazi Kinez.

Ova reklama nije original. Nastala je po uzoru na italijansku reklamu u kojoj Italijanka ugura svog muškarca u veš mašinu s deterdžentom za šareni veš, a iz nje izađe crnac. Poruka reklame je "Obojeno je bolje".

Firma Qiaobi nije odgovarala na komentare niti upite medijskih kuća o reklami.

 

  • Pier

    28.05.2016 09:34
    A italijanska reklama. .
    . . Nije rasisticka?! Kad belca zameni crnac. . Ipak, najbolje po vama da je rom izasao, to bi bilo skroz korektno ali samo ako je staaaaaari novosadjanin
  • ja

    28.05.2016 08:15
    pa ako cemo da idemo do kraja, kad ga je vec "oprala", trebalo je da izadje beo a ne zut :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.