Devojčica u Egiptu dobila ime Fejsbuk

Egipćanin Džemal Ibrahim nazvao je svoju tek rođenu ćerku Fejsbuk, prema najvećoj svetskoj društvenoj veb mreži Marka Cukerberga koja je odigrala veliku ulogu u revoluciji u toj zemlji vođenoj od 25. januara, preneli su francuski elektronski mediji.

Egipćanin Džemal Ibrahim nazvao je svoju tek rođenu ćerku Fejsbuk, prema najvećoj svetskoj društvenoj veb mreži Marka Cukerberga koja je odigrala veliku ulogu u revoluciji u toj zemlji vođenoj od 25. januara, preneli su francuski elektronski mediji.

Egipatske novine "Al-Ahram" su objavile da je Ibrahim želeo da zahvali Fejsbuku na razvoju događaja u Egiptu posle izbijanja protesta protiv tadašnjeg predsednika Hosnija Mubaraka.

"Porodica devojčice, kao i njihovi prijatelji i komšije, okupila se oko novorođenčeta da bi iskazala pordšku revoluciji koja je započeta na Fejsbuku. Mala Fejsbuk Ibrahim je dobila mnogo poklona od mladih koji su oduševljeni njenim dolaskom na svet i novim imenom - imenom koje je šokiralo celi svet", piše egipatski list.

U poslednje dve nedelje januara, na hiljade Fejsbuk grupa i stranica niklo je na ovoj društvenoj mreži, uključujući i grupu Vrhovnog saveta oružanih snaga, koji kontroliše zemlju posle odlaska Mubaraka s vlasti. Broj korisnika Fejsbuka u Egiptu je u istom periodu porastao na pet miliona, što zemlju faraona čini Fejsbuk liderom u regionu. I stanovnici Kaira su veoma zahvalni Fejsbuku što uopšte postoji, tako da se na ulicama tog grada može videti veliki broj natpisa "Hvala, Fejsbuk".

Ukoliko se ovaj trend nastavi, treba očekivati da se deci daju i imena drugih društvenih mreža koje su imale veliki uticaj u revoluciji, kao što su "Jutjub", "Gugl" ili "Tviter".

  • Andro

    24.02.2011 10:25
    @@Andro
    Ne čudi me, samo mi je žao deteta...
  • @Andro

    22.02.2011 21:27
    Ne znam zasto te to cudi. Ako malo obratis paznju na ulici, mozes cuti imena bruce lee, tarzan, kasandra, itd.
  • Andro

    22.02.2011 08:56
    !
    Siroto dete...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva